Trøffel- og vaniljekremkake
Foto: Mari Svenningsen

Trøffel- og vaniljekremkake

Trøffel- og vaniljekremkake er en av kakebunn dekket med et lag trøffelkrem, et lag vaniljekrem og nytt lag trøffelkrem. Sjokoladeglasur har du utenpå.

Fremgangsmåte

  1. Sjokoladebunn:
    Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, maisenna og kakao og vend det inn i røren.
  2. Tilsett til slutt smeltet smør som du har latt avkjøle noe.
  3. Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og strø i sukker. Hell i røren og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  4. Vaniljekrem:
    Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen.
  5. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maisenna.
  6. Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.
  7. Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet.
  8. Tilsett den smeltete gelatinen i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
  9. Trøffelkrem:
    Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme.
  10. Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen.
  11. Sette sammen kaken:
    Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose.
  12. Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen. Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner.
  13. Fordel vaniljekremen over kaken og sett kaldt på nytt til denne har stivnet.
  14. Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt.
  15. Sjokoladeglasur:
    Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe.
  16. Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt.
  17. Pynt kaken med skiver av appelsin og sitron, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.

 Her finner du oppskrifter på flere deilige kaker

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt Synøve Dreyer

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her