Vaniljeknuter

Ingredienser
Vaniljeknuter (ca 40stk):

50 g gjær for søte deiger
5 dl melk
200 g mykt smør
2 egg
1/2 dl sukker (tror jeg brukte 1-1,5 dl sukker. Det skal egentlig være fyll med 2dl melis og 200g margarin, derfor brukte jeg mer sukker i deigen istedet. Blir mer wienerbrød hvis man bruker fyllet)
1/2 ts salt
3 ts kardemomme (det brukte ikke jeg da)
ca. 15 dl hvetemel

Fyll:
4 dl ferdig vaniljekrem

Fremgangsmåte

Rør gæren ut i lunken melk. Tilsett smør i biter, egg, sukker, salt og kardemomme.
Bland med 12 dl av melet og arbeid deigen raskt sammen til en glatt deig. La den heve
under plast i ca. 30 min.
Tilsett resten av melet og arbeid deigen smidid og blank. Ta den opp og del den i to like deler.
Kjevle den ut til to rektangler ca 35x40cm. Brett deigen dobbelt og skjær den i ca 2 cm brede remser.
Snurr disse sammen til knuter og sett dem på bakepapir. La dem etterheve i ca. 40 min.
Legge en skje vaniljekrem midt på knutene. Stek dem midt i ovnen ved 250 grader i ca. 8 min.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Disse munnfullene er uimotståelige og det er en ingrediens som sørger for det
Ukens kake

Disse munnfullene er uimotståelige og det er en ingrediens som sørger for det

Vel er kokos og -makroner veldig godt, men når de også får pistasjnøtter på ingredienslista, ja da blir de knallgode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke får nok ost, er dette det du skal gjøre med kyllingfileten til middag i dag
Dagens rett

Om du ikke får nok ost, er dette det du skal gjøre med kyllingfileten til middag i dag

En enkel, men også smaksfyldig oppskrift hvor ost og kylling skaper magi i munnen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her