Bein ut lÄrene pÄ fuglene. Ha pÄ salt og pepper pÄ lÄrene og stek dem i ovnen pÄ 180 grader i ca. 1 time.
SkjÊr skinnet av skroget slik at du fÄr av skinnet av sÄ helt som mulig. SkjÊr brystfiletene av skroget. Krydre filetene med salt og pepper.
Legg et halvt bryst pÄ skinnets innside. Den andre halvparten legges oppÄ, motsatt vei. Brett skinnet rundt filetene slik at det overlapper litt.
Dra plastfolie over en skjÊrefjÞl, ca. 20 x 30 cm stor. Legg en brystpakke ved kortenden av plasten pÄ siden som er nÊrmest deg. Brett den nÊrmeste enden av plasten over kjÞttet og rull stramt sammen til en tett pakke.
Ta tak i endene og rull dem noen ganger mot fjÞlen. Knyt for endene sÄ du fÄr tette pÞlselignende pakker.
Varm opp en kjele med vann, ha et termometer for hÄnden. Varm vannet til 70 grader. Legg i rulladene og la dem trekke til kjernetemperaturen er 65 grader, i ca. 50 minutter. Sjekk temperaturen med et steketermometer - stikk det inn slik at spissen kommer midt i rulladen.
Ta de sammenrullede brystene ut av plasten og klapp dem forsiktig tÞrre med et kjÞkkenklede eller kjÞkkenpapir. Varm 2 ss olje i en stekepanne og brun kyllingen pÄ alle sider.
Forvell (kok opp i godt saltet vann i et par minutter) i mellomtiden gulrĂžttene og avkjĂžl dem i isvann. Skrell dem med fingrene ved Ă„ dra av skallet.
Rens hestebÞnnene ut av belgen, forvell dem noen sekunder i kokende vann og avkjÞl dem i isvann. Press bÞnnekjernene ut av den tynne hinnen som er rundt slik at du fÄr mÞre fine og grÞnne bÞnner.
Skrell nederste del av aspargesene med en aspargesskreller eller potetskreller. Knekk av den nederste harde delen av stilken.
Stek aspargesene nesten mĂžre i litt olivenolje. Tilsett gulrĂžtter og bĂžnner og vend sammen til alt er gjennomvarmt. Tilsett persille og vend sammen.
Timianskum:
Kok opp kyllingkraft og melk. Trekk kjelen av plata og legg i timian. Legg pÄ lokk og la det stÄ og trekke et par timer.
Sil og smak til med salt og pepper. Visp opp til skum med en stavmikser.
Legg alt pent opp pÄ en stor tallerken, pynt med timianskum og server med en gang.
Sendt inn av
Dag Tjersland