Varmrøkt gåsebryst med gulrotpuré og blåbærsaus

Fremgangsmåte

Krydre kjøttet lett med salt og pepper. Legg gåsebrystet på en rist, og ha det i røykeovn eller vanlig ovn på 180 grader.
 
Kjøttet er ferdig når kjøttsaften begynner å piple ut, etter ca 8 minutter. La det hvile i ti minutter, og skjær i tynne skiver.
 
Kok opp viltkraft og fløte. La det småkoke så lenge som mulig, det smaker bedre dess lenger det får stå. Tilsett blåbærene til slutt slik at de holder seg hele og fine. Smak til med salt og pepper.
 
Skjær gulroten i skiver, og kok den noen minutter lenger enn ferdig kokt. Mos gulroten, og smak til med fløte, salt og pepper.  Kutt paprika i fine terninger og fres fort i panna.
 
Anrett skiver av gåsebryst på fat med paprika, blåbærsaus og små topper av moset gulrot rundt.
 
Gåsebryst er både saftig og smakfullt og går godt til den mørke og lekre blåbærsausen. Kraften er best hvis du selv lager den fra grunnen, men viltfond kan også brukes i en knipe.

Sendt inn av Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her