Varmrøkt skogsdue på ølbrød med mild nelliksaus

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene. Hell i et klede og la stå kaldt ett døgn slik at mysen får renne av ostemassen. Neste dag presses den siste væsken ut. Smak til med pepper og salt om nødvendig. Kna ostemassen til kuler og legg dem i olivenolje. Oppbevares kaldt.
Nelliksaus med tranebær
200 g tranebær
1 appelsin
6 nellikspiker
1 ts honning
3 ts sukker
grovhakket persilleblad
 
Kjør alt i food processor til grov konsistens.
 
Kornkaker
1 ss finhakket løk
1 ss hvete helkorn
2 ss hele byggryn
2 ss havregryn (ikke lettkokt)
3 ss brunede solsikkefrø
3½ dl eplejuice
salt, pepper, sellerisalt
 
Korn og frø freses først i litt smør. Ha så i eplejuice. Kok inn til massen slipper kjelen. Avkjøl litt og klapp ut porsjonskaker. Sett på kjøl.
 
Ølbrød (3 stk)
200 g granary
(maltet hvete er navnet på melet som er i salg)
50 g hvete helkorn
50 g hele byggryn
0,33 dl pils
2 dl kulturmelk
Legges i bløt i ett døgn på kjøl.
2 ts salt
200 g sammalt rug, fin
50 g brunt sukker
50 g smør
4 dl varmt vann (37 grader)
75 gram gjær
 
Rør ut gjæren i vannet. Varm opp ølblandingen til 37 grader. Bland alle ingredienser og tilsett nok hvetemel til at deigen blir mettet. Sett til heving. Bak ut tre runde brød og etterhev. Stek ved 175 grader i ca 45 minutter. Skjær en skive på 1 cm av brødet. Legg duebrystet på brødet. Så en kornkake oppå der og ferskosten på toppen. Fordel sausen rundt.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her