10.000 alkoholprodukter merkes

Diageo, verdens største produsent av alkoholholdige drikker, har besluttet å merke alle sine produkter med næringsinnhold samt en påminnelse om å drikke produktene på en ansvarlig måte.
Redaksjonen
16 August 2005 - 15:32

Alkoholholdige drikkevarer er i dag unntatt fra kravet om ingrediensliste, og selskapet tar dermed et stort skritt i forhold til å bedre informasjonen til norske forbrukere. Diageo blir den første alkoholprodusenten som tydelig forbedrer forbrukernes muligheter til å få kunnskap om innholdet i det de drikker.

I følge forskrift om merking av næringsmidler er drikkevarer med mer enn 1,2 volumprosent alkohol unntatt fra kravet om ingrediensliste. Fordi det er et stadig større fokus på varers næringsinnhold, har imidlertid Diageo valgt å dele denne type informasjon med forbrukerne. Diageo står blant annet bak kjente merkevarer som Smirnoff vodka, Baileys likør, Guinness øl, Gordons gin, Smirnoff Ice og Johnnie Walker whisky.

Merker 10.000 produkter
Initiativet vil gjelde for hele selskapets produktportefølje, og innebærer at rundt 10.000 produkter fordelt på 180 markeder over hele verden vil bli utstyrt med nye etiketter. Etikettene vil inneholde fire typer ny informasjon: næringsverdi, informasjon om eventuelt allergifremkallende ingredienser, alkoholinnhold samt en oppfordring om ansvarlig konsum.

- Samtlige av våre produkter kommer til å få nye etiketter. I tillegg vil Diageo lansere en omfattende internettside i oktober og opprette en egen informasjonstelefon der forbrukerne kan få detaljert informasjon om våre produkter, sier informasjonsansvarlig i Diageo, Fredrik Erlandsson.

Det omfattende arbeidet med å implementere de nye retningslinjene vil skje parallelt på flere markeder over en femårsperiode. I tillegg til selve flaskeetikettene vil også tilsvarende informasjon være å finne på all annen emballasje. Diageo regner med at de første produktene med nye etiketter vil være på markedet i løpet av denne høsten.

- Den globale informasjonspolitikken som Diageo nå har iverksatt, viser at vi har valgt å være en foregangsbedrift i forhold til å gi forbrukeren større mulighet til å ta en faktabasert avgjørelse på hva han eller hun velger å drikke. Vi er overbeviste om at dette er noe som alle parter vil sette stor pris på. Tiltaket signaliserer også en tydelighet fra vår side om at forbrukerne står i sentrum for alt vi gjør, og at vi som markedsleder har en ambisjon om å gi forbrukerne det de ønsker, sier Fredrik Erlandsson.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her