Drikke
100.000 flasker på auksjon

100.000 flasker på auksjon

Gigantvinkjelleren omfatter en av verdens største burgundsamlinger.
Aase E. Jacobsen
09 Juli 2014 - 20:04

Det er innehaveren av den nå nedlagte New York-restauranten Cru, Roy Welland, som kvitter seg med sin vinsamling, melder vinavisen.dk.

Nytt auksjonshus

To tredeler av samlingen kommer fra restauranten, og intet mindre enn 24.000 av flaskene er av grand cru burgund-kvalitet.

Les om auksjoner i Norge

Det er det nystartete auksjonshuset Wally’s Auctions i New York som skal forestå auksjonen som blir både fysisk og nettbasert.

Utropssummen er anslått til 15 mill. dollar. Det gir et gjennomsnitt per flaske på 900 kroner. Bak dette tallet skjuler det seg alt fra drikkeklare chabliser til virkelige sjeldne klenodier.

Venter stor interesse

Eieren vurderer tidspunktet for å realisere kjellerverdiene som riktig all den tid interessen for eldre viner er økt, spesielt fra Asia. Dette gjelder særlig for burgunderne som for tiden er under et stort prispress gitt de siste års lave avlinger.

Interessen ventes å bli høy for auksjonene som starter i september, siden brorparten av vinen i sin tid kom direkte fra eiendommene til Crus kjeller.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her