17. maibobler på tilbud

Du kan spare 94 kroner på å kjøpe champagnen til denne månedens festligheter på flyplassen.

Taittinger Brut Réserve er ikke bare nesten en hundrelapp billigere i tax free-butikken enn på polet ( Taittinger Brut Réserve (11043) . Kroner 235 er også en svært gunstig pris for denne meget elegante champagnen som har en helt spesiell stjerne innen fransk gastronomi.

Harmonisk og lettlikendes
Det er mye på grunn av dens delikate fruktige stil som backes opp av et fint lagret preg samt innslag av mineraler. Dessuten ikke minst det flotte skummet og lette bitterheten i ettersmaken. Akkurat slik en harmonisk og lettlikendes champagne skal være.

Tåler mye
Den fungerer derfor like godt som klassisk aperitiff, gjerne med fingermat som til forretter, og endog hovedretter med fisk eller skalldyr . Og den tåler overraskende mye smak og syre i maten.

Den myke karakteren skyldes for en stor del at vinene har gjennomgått også den malolaktiske gjæringen som omdanner den skarpe eplesyren til den rundere melkesyren. En praksis ikke alle gjennomfører og gjerne ikke for champagner som skal lagres, men som fungerer godt i dette tilfellet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Her er det kvinnene som holder tradisjonene vedlike

Crossover og fusion er kanskje nyere begreper, men konseptet er like gammelt som menneskeheten. Siden tidenes morgen har folk på vandring tatt med seg teknikker, ingredienser og smakskombinasjoner. Få kjøkken har vært mer åpne for påvirkning utenfra enn det filippinske. Les hele saken

Til toppen