19 år gammel bordeaux til fantasipris

19 år gammel bordeaux til fantasipris

Når denne er tom får du en som er enda eldre til samme pris. Og denne gangen er det trolig nok til alle.

Ch. Simard 1998

Ch. Simard St. Emilion Grand Cru 1998 er en deilig 19 år gammel østsidebordeaux – perfekt moden nå, med alle de gode aromaene av en merlotdominert vin, og med klare spor av cabernet franc. Det betyr bakt rød paprika, lær, plommer, blyant og mokka. Munnfølelsen er veldig god med fin stofflighet ved siden av flott bløthet. En moden vin som imidlertid holder fint en god stund til.

Når den er utsolgt, erstattes den av 1996-utgaven (samme varenummer) som ikke føles en dag eldre, men med den samme flotte bløtheten og kjøttfulle frukten.

Så er ikke dette en tilfeldig St. Emilion Grand Cru. Bak dette slottet står nemlig samme familie som eier blant andre Ch. Ausone som tilhører St. Emilion-eliten, nemlig 1er Grand Cru, classe A, som det finnes fire av (Angelus, Pavie og Cheval Blanc i tillegg).

St. Emilion Grand Cru på sin side er ikke så enestående som det kanskje høres ut som, det finnes i dag flere enn 200 slott i denne kategorien som ligger i bunnen av St. Emilion-klassifiseringen og under St. Emilion Grand Cru Classé. Men Ch. Simard er blant de mer overbevisende. Noe som demonstreres til fulle gjennom de to vellagrete utgavene.

Det har historie tilbake til 1700-tallet, men kom inn i Vauthier-familiens portefølje først for 100 år siden. Eiendommen ble delt i to da en jernbanelinje ble anlagt der. Ch. Simard er størst og teller 40 hektar. Kun en vin lages og vinifikasjonen er veldig tradisjonell med gjæring og modning i betongtanker.

Ch. Simard ligger midt i St. Emilions smørøye.
 Datteren i huset, Pauline Vauthier, med hunden Cork.

Simard ligger midt mellom storheter som Ch. Canon La Gaffelière og Ch. La Gaffelière og ikke minst et par steinkast unna storesøster Ch. Ausone. Slottet er i usedvanlig godt selskap med andre ord, selv om det ikke deler den samme statusen. 

Prisen er også usedvanlig gunstig all den tid dette slottet oppnår en gjennomsnittlig pris hos wine-searcher.com på NOK 245 (altså omtrent det både 1998 og 1996 koster) mens det da er det langt yngre viner det er snakk om.  

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Ch. Simard 2007

Produsent:
Vignobles Vauthier Mazière
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
279,90 kr
Varenummer:
7824201
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen