20. oktober i Oslo - Eksklusiv champagne- og cognacmiddag

Bli med på en utsøkt femretters middag med vin fra Champagnes eldste vinhus og elegante cognacer på stjernerestauranten Le Canard.
Redaksjonen
30 September 2008 - 09:55

Gjennom en spesialkomponert femretters meny satt opp av kokkene ved en av Norges aller beste restauranter, Michelin-restauranten Le Canard, vil du oppleve hvorfor champagne er verdens beste vin til mat.
Bli med på en uforglemmelig kveld med champagne og cognac på sitt beste
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Det eldste vinhuset i Champagne
Allerede i 1584 etablerte Pierre Gosset sin vingård i hjertet av Aÿ i Champagne. På den tiden var det de røde vinene området var kjent for, mens det her i dag lages de beste musserende vinene i verden.
 
I dag er Champagne Gosset et av de mest tradisjonelle husene i området, hvor mye av produksjonen fremdeles gjøres for hånd. Denne kvelden vil du få oppleve fem av deres fremste champagner, deriblant to årgangschampagner.
 
20 generasjoners ekspertise
Siden 1270 har familien Frapin drevet vin- og brennevinsproduksjon i den aller beste delen av Cognac, Grande Champagne.
 
I dag er det den 20. generasjonen av familien som fører tradisjonene videre fra sitt hovedkvarter i Segonzac, Chateau Fontpinot. Huset har gjennom generasjonenen møysommelig opparbeidet seg 300 ha med vinmarker i de beste områdene av Cognac.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Fem champagner og tre cognacer
Denne kvelden får vi besøk av Patrick Ligeron fra Gosset, som vil ta oss med på en reise i noe av det beste av hva Frankrike har å by på.
 
Opplev selv hvordan champagne kan brukes gjennom et helt måltid, og hvordan mat og vin i perfekt harmoni fremhever hverandre. Denne kvelden har du muligheten til å nyte av matkunstene til kokkene ved Le Canard, som er én av kun seks norske restauranter med stjerne i Michelin-guiden.
 
Til menyen får du servert fem elegante champagner, deriblant to enestående årgangschampagner.
 
Kvelden får en ikke mindre flott avslutning i det vi smaker tre cognacer i toppklasse fra Frapin.
Dette blir et av høstens store høydepunkter, og et arrangement du definitivt ikke bør gå glipp av!
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 

Meny
 
Champagne Gosset & Cognac Frapin
Winemakers Dinner
-
Restaurant Le Canard
20. oktober 2008
 
Apéritif
Gosset Brut Excellence
*
Østersrisotto med champagneskum og østersgelé
Gosset Brut Excellence
**
Ristet norsk kamskjell med blomkålpuré,
appelsinvinaigrette og skalldyrsskum
Gosset Grande Réserve Brut
***
Ovnsbakt torsk med bacon,
skum av hvite bønner og trøffel
Gosset Grande Millésime 1999
****
Kalvefilet med sauterte morkler, skorsonnerrotpuré,
potetcréme og kalvesjy
Gosset Célébris Vintage 1998 Extra Brut
***
Vårrull med mango og papaya,  kokos panna cotta,
peanøtt toffee og bringebærsorbet
Gosset Grand Rosé
**
 
Avec
Johannes Malling Grande Champagne Special Réserve
Frapin Chateau Fontpinot
Frapin V.I.P. X.O.
*

Dette får du servert denne kvelden:
Champagne Gosset:
• Gosset Brut Excellence (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 330,-)
• Gosset Grande Millésime 1999 (lanseres i bestillingsutvalget november 2008, ca pris kr 430,-)
• Gosset Célébris Vintage 1998 Extra Brut (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 800,-)
 
Cognac Frapin:
 

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 20. oktober 2008 kl. 18.00 - 23.30
Pris: kroner 1095,- pr. person
Sted: Le Canard, President Harbitzgate 4, 0259 Oslo.
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved påmelding (merk dette i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet).

Ring 93 06 98 73 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 13.10.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her