Drikke
26. mars i Oslo - Lær å smake vin

26. mars i Oslo - Lær å smake vin

Bli med en av Norges fremste vineksperter, Master of Wine Mai Tjemsland, som lærer deg hvordan du skal smake og bedømme de deilige vinene vi serverer på dette spennende kurset.
Redaksjonen
02 Februar 2012 - 17:44

Er du en av de som lurer på hvordan vinekspertene kommer frem til sine beskrivelser av alle vinene?
 
Eller har du rett og slett lyst til å oppleve vin på en helt ny måte?
 
Nå har du muligheten!

Stor smaking

Interessen for å lære om vin fra bunnen av er nyttig for alle som er glade i vin og som ønsker å lære litt om vinsmakerkunsten.
 
Det er med glede vi kan ønske velkommen til vinens verden sammen med en av landets ypperste vineksperter og Norges eneste kvinnelige Master of Wine, Mai Tjemsland.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Hva kan du lære?

Mai Tjemsland skal denne kvelden ta for seg basiskunnskapene om vin.
 
Hun vil lære deg og vise deg i praksis hvordan du skal smake vin og hvordan du lettere kan gjenkjenne ulike druer og vintyper. Et godt utvalg av forskjellige viner vil selvfølgelig bli servert.

Mai Tjemsland er en av kun tre nordmenn som har verdens høyeste utmerkelsen innen vin - Master of Wine. I alt er det kun 299 personer i verden som har bestått denne meget krevende og eksklusive utdannelsen.

Hun er en kjent vinjournalist og restauratør, og er en ettertraktet foredragsholder.

Les mer om Mai Tjemsland i denne artikkelen

NB! Dette kurset skulle egentlig holdes av Toralf Bølgen, men grunnet uforutsette hendelser er han forhindret fra å holde dette kurset.  

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bolgen">Les mer om Toralf Bølgen og hans forfatterskap her (klikk).
 
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!
 
Denne kvelden får du smake følgende viner:

Veuve Clicquot, Brut (881)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene.

  (klikk) 

Tid: Mandag 26. mars 2012 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 18.03.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

En mester innen vin

Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Sammen med sin gode venn Trond Moi har han en rekke restauranter flere steder i landet under navnet Bølgen & Moi.
 
Han er tidligere Norgesmester for Vinkelnere og han står bak en rekke prisbelønte bøker. I disse dager er han høyaktuell med sin nye bok "Ost og vin" hvor han tar for seg 60 klassiske oster og deres tilbehør på tallerken og i glass, samt gir deg en rekke deilige oppskrifter med ost.
 
"Ost og vin" er med andre ord ment å gi deg informasjon, og ikke minst inspirasjon til virkelig å kose deg med oster og dertil hørende viner i utsøkt kombinasjon.
 

Rikt forfatterskap

 Ved siden av sitt virke som vinkelner og restauratør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. Han står blant annet bak den prisbelønte boken "Historien om cognac, Calvados og Armagnac".
 
For en tid tilbake lanserte han boken "Bølgens Vin" - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.

Av andre bøker kan nevnes kokeboken "Mat og Vin", "Champagne - Diva og Dronning" og "100 viner og vinopplevelser".
 
Høsten 2006 lanserte han sin store bok om Fisk og vin i samarbeid med Trond Moi og sine gode kolleger ved Bølgen & Moi.
Over bokens 380 sider får vipresentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
 
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

Finalist i Beste norske kokebok 2008

Høsten 2008 så kokeboken "Kjøtt & Vin" fra Bølgen & Moi dagens lys.
 
I sterk konkurranse fra mer enn 30 andre kokebøker ble den plukket ut som en av fem finalister til Apéritif og Norli sin konkurranse Beste norske kokebok 2008.
  
Kjøtt & Vin gir deg 175 oppskrifter på det meste av det du kan tenke deg innen kjøtt, alle rettene kommer selvfølgelig med drikkeforslag satt av Bølgen. Les mer om boken her.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Foto: iStockphoto

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Legg litt ekstra i tirsdagens fiskegryte som i denne oppskriften
Dagens rett
Fiskegryte som i Spania

Legg litt ekstra i tirsdagens fiskegryte som i denne oppskriften

Det er ikke så mye som trengs egentlig, bare litt paprika, noen skvetter vin og sherry og kanskje noen blåskjell ved siden av fisken selvsagt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nok en Bocuse-bronse til Christian André Pettersen
Bocuse d'Or 2021

Nok en Bocuse-bronse til Christian André Pettersen

Det som kanskje er en skuffelse, er likevel en stor seier og bragd, for det er ikke mange som to ganger har vært på denne pallen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fårikalens dag feires med en vinmatch som får deg til å boble over av glede
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Fårikalens dag feires med en vinmatch som får deg til å boble over av glede

Du trenger ikke velge helnorsk. Gå heller for fransk eksklusivitet til din fårikål som dermed blir et festmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Trenger du bevis på at Rioja-vin er lagringsdyktig, får du svaret her
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Trenger du bevis på at Rioja-vin er lagringsdyktig, får du svaret her

Disse 26 og 25 år gammel vinene har bare så vidt har flyttet seg modningsmessig på 18 år. NB bare få flasker igjen, men fra samme sted finnes alternativer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Legg litt ekstra i tirsdagens fiskegryte som i denne oppskriften
Dagens rett
Fiskegryte som i Spania

Legg litt ekstra i tirsdagens fiskegryte som i denne oppskriften

Det er ikke så mye som trengs egentlig, bare litt paprika, noen skvetter vin og sherry og kanskje noen blåskjell ved siden av fisken selvsagt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nok en Bocuse-bronse til Christian André Pettersen
Bocuse d'Or 2021

Nok en Bocuse-bronse til Christian André Pettersen

Det som kanskje er en skuffelse, er likevel en stor seier og bragd, for det er ikke mange som to ganger har vært på denne pallen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner, Ekstramiddag. Opplev Argentinas viner til en eksklusiv 5-retters på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo, Torsdag 28.Oktober

Winemakers Dinner, Ekstramiddag. Opplev Argentinas viner til en eksklusiv 5-retters på Nedre Foss Gård

Argentinsk vin inntar Nedre Foss Gård denne torsdagen for å leke med smøksløkene våre

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer
Annonse
Vinsmaking Horeca

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer

Vi inviterer deg til å møte våre vinprodusenter og smake på et bredt utvalg viner fra blant annet Napa Valley, Sonoma County, Santa Barbara, Lodi, Paso Robles og Monterey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. Oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fårikalens dag feires med en vinmatch som får deg til å boble over av glede
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Fårikalens dag feires med en vinmatch som får deg til å boble over av glede

Du trenger ikke velge helnorsk. Gå heller for fransk eksklusivitet til din fårikål som dermed blir et festmåltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her