26. oktober i Oslo - Lag din egen whisky

Har du noen gang lurt på hvor vanskelig det er å blende whisky? Nå har du faktisk muligheten til å lage whisky helt etter din egen smak. Bli med oss denne kvelden og forsøk deg som Master Blender i Chivas Blending Session .
Redaksjonen
22 September 2004 - 18:37

Darren Hosie fra Chivas Brothers kommer til Norge med en rekke separate whiskyer som inngår i deres blended whisky. Dermed får du denne kvelden en unik anledning til å teste deg som Master Blender i det som kalles Chivas Blending Session.

For den som liker skotsk whisky vil kanskje enkelte av merkenavnene til Chivas Brothers lett gjenkjennes, som Chivas Regal, Royal Salute, Clan Campbell, 100 Pipers, Something Special, Chivas Revolve, Passport, Prince Charlie, House of Lords eller White Heather.

Enda mer kjent er kanskje deres single malts, der The Glenlivet, Aberlour, Glen Grant, Longmorn, Strathisla eller Glen Keith sikkert vekker gode minner.

Selskapet Chivas Brothers ble dannet i 2001, som en sammenslutning mellom selskapene Campbell Distillers og Chivas Brothers. Skotsk whisky er førsteprioritet for brennevinshuset Pernod Ricard som eier Chivas Brothers. Whisky står for 17 prosent av deres omsetning av brennevin.

Imidlertid går historien om Chivas Brothers tilbake til 1800-tallet da James Chivas forlot sin hjemby, Strathythan i Skottland, for å jobbe hos en kjøpmann i Aberdeen. Når han så sammen med sin bror, John, startet opp selskapet Chivas Brothers, hadde James allerede et svært godt rykte som en dyktig blender.

Det var faktisk James og John som først startet med prosessen å kombinere lagrede whiskyer for å oppnå en egen stil og "huskarakter", som det heter innen brennevin. Deres etterkommere har videreført denne høye standarden og selskapet har i ettertid gjentatt historien med den kjente whiskyen, Chivas Regal.

Chivas Brothers har etter reformeringen av selskapet i 2001 vunnet en rekke utmerkelser for sine produkter. Deriblant Distiller of the Year 2003 under International Wine & Spirit Competition (IWSC), og IWSC trophy to år på rad for 'Best Blended Scotch Whisky' med Royal Salute 21 Year Old samt IWSC trophy for 'Best Single Malt Scotch Whisky under 12 years old' for Aberlour 10 Year Old. Chivas Brothers oppnådde priser også i 2002, deriblant International Spirits Challenge trophy for 'Best Scotch Single Malt' for The Glenlivet Cellar Collection 1959 single malt.

Følgende åtte whiskyer skal også smakes:
 
 
 
 
 
 

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 26. oktober 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Kommunenes Hus,
Haakon VIIs gt. 9, 0161 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 261004-KH. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 22.10.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her