Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

26. oktober i Oslo - Lag din egen whisky

Har du noen gang lurt på hvor vanskelig det er å blende whisky? Nå har du faktisk muligheten til å lage whisky helt etter din egen smak. Bli med oss denne kvelden og forsøk deg som Master Blender i Chivas Blending Session .
Redaksjonen
22 September 2004 - 19:37

Darren Hosie fra Chivas Brothers kommer til Norge med en rekke separate whiskyer som inngår i deres blended whisky. Dermed får du denne kvelden en unik anledning til å teste deg som Master Blender i det som kalles Chivas Blending Session.

For den som liker skotsk whisky vil kanskje enkelte av merkenavnene til Chivas Brothers lett gjenkjennes, som Chivas Regal, Royal Salute, Clan Campbell, 100 Pipers, Something Special, Chivas Revolve, Passport, Prince Charlie, House of Lords eller White Heather.

Enda mer kjent er kanskje deres single malts, der The Glenlivet, Aberlour, Glen Grant, Longmorn, Strathisla eller Glen Keith sikkert vekker gode minner.

Selskapet Chivas Brothers ble dannet i 2001, som en sammenslutning mellom selskapene Campbell Distillers og Chivas Brothers. Skotsk whisky er førsteprioritet for brennevinshuset Pernod Ricard som eier Chivas Brothers. Whisky står for 17 prosent av deres omsetning av brennevin.

Imidlertid går historien om Chivas Brothers tilbake til 1800-tallet da James Chivas forlot sin hjemby, Strathythan i Skottland, for å jobbe hos en kjøpmann i Aberdeen. Når han så sammen med sin bror, John, startet opp selskapet Chivas Brothers, hadde James allerede et svært godt rykte som en dyktig blender.

Det var faktisk James og John som først startet med prosessen å kombinere lagrede whiskyer for å oppnå en egen stil og "huskarakter", som det heter innen brennevin. Deres etterkommere har videreført denne høye standarden og selskapet har i ettertid gjentatt historien med den kjente whiskyen, Chivas Regal.

Chivas Brothers har etter reformeringen av selskapet i 2001 vunnet en rekke utmerkelser for sine produkter. Deriblant Distiller of the Year 2003 under International Wine & Spirit Competition (IWSC), og IWSC trophy to år på rad for 'Best Blended Scotch Whisky' med Royal Salute 21 Year Old samt IWSC trophy for 'Best Single Malt Scotch Whisky under 12 years old' for Aberlour 10 Year Old. Chivas Brothers oppnådde priser også i 2002, deriblant International Spirits Challenge trophy for 'Best Scotch Single Malt' for The Glenlivet Cellar Collection 1959 single malt.

Følgende åtte whiskyer skal også smakes:
 
 
 
 
 
 

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 26. oktober 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Kommunenes Hus,
Haakon VIIs gt. 9, 0161 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 261004-KH. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 22.10.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er et aldri så lite kupp
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol april 2021

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg

Tiden er kommet for nytt slipp i Vinmonopolets spesialutvalg, og her er det mye å glede seg over! På toppen troner en herlig, balansert mjød.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Varm opp til grillsesongen med kylling satay
+
Klubbkokken serverer
Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Varm opp til grillsesongen med kylling satay

Enten du går for kullgrill, gassgrill, engangsgrill eller grillpanne er disse sprøstekte kyllingspiddene i fyldig peanøttsaus en sikker vinner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her