29. november i Oslo - Eksklusiv champagnesmaking

Bli med og smak åtte utsøkte champagner og lær mer om et av verdens mest berømte vindistrikter i dette spennende kurset.
Redaksjonen
10 November 2010 - 08:45

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.
 
Kun champagne er champagne, og denne kvelden vil du virkelig få oppleve hvorfor dette regnes som verdens beste drikk.
 
Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Celebert besøk og spennende smaking
Denne kvelden får vi besøk av Raymond Ringeval fra champagnehuset Ayala, som ligger i grand cru-området Aÿ.
 
I alt finnes det 324 vinproduserende områder (cru) i Champagne, men bare 17 av disse har den kvaliteten og raffinementet som skal til for å klassifiseres som grand cru.
 
Han vil lære deg mer om Champagne som område og hvor stor forskjell champagne får etter hvilke viner som brukes i blandingen og hvor mye sukker som tilsettes champagnen.
 
Du får smake ikke mindre enn åtte elegante champagner i løpet av kurset, deriblant noen av toppvinene deres som ikke er tilgjengelig i Norge.
 
Kurset vil bli holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Visjonær og foretrukket av konger
Ved foten av Montagne de Reims i Champagne ligger grand cru-landsbyen Aÿ. Det var her den spanskettede Edmond de Ayala traff sin utkårede Gabriell d'Albrecht og giftet seg med henne i 1860.
 
De nygifte fikk det elegante slottet Chateau d'Aÿ sammen med topp vinmarker i Aÿ og Mareuil sur Aÿ i gave til bryllupet - champagnehuset Ayala var født.
 
Edmond de Ayala skulle snart vise seg å være en visjonær og stod blant annet bak initiativet til dannelsen av "Syndicat des Grandes Marques" i 1882.
 
Husets champagner var lenge foretrukket ved det britiske hoff, med både Georg 5. og 6. som tilhengere.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Tørr, fruktig og kompromissløs
2005 markerte et skifte for huset Ayala da Bollinger gikk inn som nye eiere.
 
Med kjellermesteren Nicolas Klym, som hadde vært ved Ayala de siste 25 år, som sikkerhet for at husets stil skulle bevares, begynte man å fokusere på fruktigheten i vinene samtidig med at man senket sukkerinnholdet i vinene.
 
I dag lager Champagne Ayala flere viner uten dosage, deriblant deres unike årgangsrosé Cuvée Rosé Nature, som er laget helt uten pinot meunier - en sjeldenhet i Champagne.
 
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Ayala Rosé Majeure, ca pris kr 365,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Cuvée Perle d'Ayala 2002, ca pris kr 725,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Cuvée Perle d'Ayala Nature 2002, ca pris kr 800,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 29. november 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 21.11.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Ayala
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her