Herlig, moden ost er for mange den perfekte avslutning på et måltid, eller bare et deilig måltid i seg selv.

Bli en mester på ost og vin med Toralf Bølgen.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">
Meld deg på her
Hvilke oster skal jeg velge?
Vi har ofte tendensen til å velge et utall oster og noen få flasker vin til den store ost- og vinkvelden. Prøv heller å velge ut noen gode stykker av et par-tre oster og finn heller flere viner til ostene.
Denne kvelden har vi tatt utgangspunkt i fire ostetyper som du selvfølgelig blir servert:
• Fast hvitost -
Casa del Campo Manchego
• Kittmodnet ost -
Eiker Mutchli
• Hvitmuggost -
Brie Reverend
• Blåmuggost -
Selbu Blå
Til ostene serverer vi også kjeks som er spesiallagde for nettopp ost.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">
Meld deg på her

Det er med glede vi igjen kan ønske velkommen til vinens verden sammen med en nestor innen vin - Toralf Bølgen.
Han vil lære deg om hvordan du setter vin til ost og leder deg gjennom en smaking av ikke mindre enn tre viner til hver ost, 12 viner til sammen.
En oversikt over hvlke viner du får smake vil bli publisert innen kort tid.
Les mer om
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="bolgen">
Toralf Bølgen og hans forfatterskap
her (klikk).
Dette er vinene du får smake denne kvelden:

Arrangementet er nå avholdt
Tid: 30. mars 2009 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 23.03.09 kl. 23:59.
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til
kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS
- klikk her
.
Spørsmål?
Send en mail
.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo:
http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
|
En mester innen vin

Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Sammen med sin gode venn Trond Moi har han en rekke restauranter flere steder i landet under navnet
Bølgen & Moi
.
Han er tidligere Norgesmester for Vinkelnere og har blant annet gitt ut den prisbelønnede boken
Historien om Cognac, Calvados og Armagnac
.
Bølgen er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og Cuvée Solène.

Ved siden av sitt virke som vinkelner og restaurantør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. For drøyt 2½ år siden lanserte han boken
Bølgens Vin
- for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.
Av andre bøker kan nevnes kokeboken
Mat og Vin,
den fantastiske boken
Champagne - Diva og Dronning
samt
100 viner og vinopplevelser
.
Høsten 2006 lanserte han sin store bok om
Fisk og vin
i samarbeid med
Trond Moi
og sine gode kolleger ved
Bølgen & Moi
.

Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.

Høsten 2008 kom den hittil siste kokeboken fra Bølgen & Moi -
Kjøtt & Vin
. I sterk konkurranse fra mer enn 30 andre kokebøker ble den plukket ut som
en av fem finalister
til Apéritif og Norli sin konkurranse
Beste norske kokebok 2008
.
Kjøtt & Vin gir deg 175 oppskrifter på det meste av det du kan tenke deg innen kjøtt, alle rettene kommer selvfølgelig med drikkeforslag satt av Bølgen.
Les mer om boken her
.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">
Meld deg på her
Illustrasjonsfoto: Astrid Hals