30. mars i Oslo - Ost og vin i perfekt harmoni med Bølgen

Lær hvordan du skal kombinere ost og vin sammen med en av Norges fremste vineksperter. Vi smaker fire oster og 12 viner.

Herlig, moden ost er for mange den perfekte avslutning på et måltid, eller bare et deilig måltid i seg selv.
 
Med de rette vinene til ostene blir smakene av både ost og vin fremhevet slik at du får en helt ny opplevelse av ost og vin i kombinasjon.
 
Bli en mester på ost og vin med Toralf Bølgen.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
Hvilke oster skal jeg velge?
Vi har ofte tendensen til å velge et utall oster og noen få flasker vin til den store ost- og vinkvelden. Prøv heller å velge ut noen gode stykker av et par-tre oster og finn heller flere viner til ostene.
 
Denne kvelden har vi tatt utgangspunkt i fire ostetyper som du selvfølgelig blir servert:
 
• Fast hvitost - Casa del Campo Manchego
• Kittmodnet ost - Eiker Mutchli
• Hvitmuggost - Brie Reverend
• Blåmuggost - Selbu Blå  
 
Til ostene serverer vi også kjeks som er spesiallagde for nettopp ost.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Hva kan du lære?
Det er med glede vi igjen kan ønske velkommen til vinens verden sammen med en nestor innen vin - Toralf Bølgen.
 
Han vil lære deg om hvordan du setter vin til ost og leder deg gjennom en smaking av ikke mindre enn tre viner til hver ost, 12 viner til sammen.
 
En oversikt over hvlke viner du får smake vil bli publisert innen kort tid.
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="bolgen"> Toralf Bølgen og hans forfatterskap her (klikk).
 
Ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse - meld deg på i dag.
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 30. mars 2009 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 23.03.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

En mester innen vin
Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Sammen med sin gode venn Trond Moi har han en rekke restauranter flere steder i landet under navnet  Bølgen & Moi .
 
Han er tidligere Norgesmester for Vinkelnere og har blant annet gitt ut den prisbelønnede boken Historien om Cognac, Calvados og Armagnac .
 
Bølgen er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og Cuvée Solène.

Rikt forfatterskap
Ved siden av sitt virke som vinkelner og restaurantør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. For drøyt 2½ år siden lanserte han boken Bølgens Vin - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.

Av andre bøker kan nevnes kokeboken Mat og Vin, den fantastiske boken Champagne - Diva og Dronning samt 100 viner og vinopplevelser .
 
Høsten 2006 lanserte han sin store bok om Fisk og vin i samarbeid med Trond Moi og sine gode kolleger ved Bølgen & Moi .
 
Over bokens 380 sider får vi presentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
 
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.
 
Finalist i Beste norske kokebok 2008
Høsten 2008 kom den hittil siste kokeboken fra Bølgen & Moi - Kjøtt & Vin . I sterk konkurranse fra mer enn 30 andre kokebøker ble den plukket ut som en av fem finalister til Apéritif og Norli sin konkurranse Beste norske kokebok 2008 .
 
Kjøtt & Vin gir deg 175 oppskrifter på det meste av det du kan tenke deg innen kjøtt, alle rettene kommer selvfølgelig med drikkeforslag satt av Bølgen. Les mer om boken her .
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Illustrasjonsfoto: Astrid Hals

Kommende kurs

Til toppen