43 prosent taxfree-rabatt

Denne gamle kjenningen kan du trygt ta med deg fra taxfree'n. Så har du råd til å kjøpe CO 2 -kvoter ved siden av.
Aase E. Jacobsen
10 April 2008 - 12:00

Ikke bare fordi Guigal Côtes du Rhône 2004 er og alltid har vært et trygt og godt vinvalg, men når du kan spare 57 kroner per flaske, er det et poeng i seg selv.

Mens det er 2005 som selges på polet (Guigal Côtes du Rhône 2011 (7304) (87 p), er det fortsatt 2004 (88 p) som regjerer i taxfree-hyllene.

Elegant 2004
Og det er ingen grunn til å bli mistenksom, for 2004-versjonen er helt prima fortsatt, noe den vil være i minst tre år til, takket være denne årgangens fine syrer og eleganse.

Men skulle årgangsskiftet i flyplassbutikken gå raskere enn antatt, er 2005 også vel verd å få med seg, om enn i en litt annen stil enn 2004, noe mer sødmefylt og animalsk i karakteren, mykere og mer stofflig.

Takknemlig gjest
Uansett årgang er denne vinen alltid en utrolig takknemlig gjest på matbordet. Den trives nemlig like godt sammen med tamt som vilt, om enn ikke akkurat de kraftigste utgavene.

Da må du heller trå til med Guigals supre viltvin, Guigal Gigondas 2006 (32033), som du altså må på polet for å få tak i. Til gjengjeld finnes den i nesten alle utsalg.
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her