Absolut Oslo

Oslo blir for første gang profilert i en av verdens mest berømte og anerkjente reklamekampanjer. Det skjer når annonsen Absolut Oslo står på trykk fra og med mars. Annonsen for Absolut Vodka avbilder Holmenkollbakken som finurlig blikkfang.
Redaksjonen
06 Februar 1999 - 02:54

Norges hovedstad kommer i godt selskap med annonsen Absolut Oslo. For tolv år siden ble Los Angeles den første byen til å bli representert i reklamekampanjen som senere har gått sin seiersgang over hele verden. De fleste storbyene i USA og Europa er blitt beæret med deltakelse i annonseserien, men først nå er altså turen kommet til Oslo.
 
- Da Absolut Cities-kampanjen begynte i Newsweek, valgte vi byer i land som vi bearbeidet aktivt. Nå er imidlertid Norge blitt et viktig og fremgangsrikt marked for Absolut Vodka. Derfor er det på tide med en egen Oslo-annonse, sier Martina Westin, reklamesjef i The Absolut Company.
 
Annonseserien portretterer alle byene på en finurlig måte, og avbilder et gjenkjennelig symbol fra den aktuelle byen, med Absolut-flaskens karakteristiske profil som gjennomgangstema. Reklamebyrået TBWAs franske kontor har laget annonsen. Andre temaer fra hovedstaden ble også vurdert, men både reklamefolkene, brennevinsprodusenten og den norske agenten var enige om at Holmenkollen var det riktige valget.
 
- Holmenkollen ble valgt fordi både nordmenn og utlendinger øyeblikkelig vil gjenkjenne byen når de ser annonsen. Det er et prinsipp for annonseserien at den skal appellere til både lokalbefolkning og utlendinger, sier Roar Tofte, administrerende direktør hos Absolut Vodkas norske agent, Norex International.
 
Annonsene i serien Absolut Cities rykkes først inn i Scanorama, magasinet som flyselskapet SAS deler ut gratis på alle internasjonale flyvninger. Det innebærer at 1,3 millioner flyreisende vil se annonsen når den står på trykk fra og med 1. mars. Senere vil osloreklamen bli brukt i andre markeder.
 
Annonsen i Scanorama er en dobbelside, hvor den ene siden vies Holmekollbakken. Den andre er en guide til de beste spise- og utestedene i Oslo, i likhet med alle Absolut Cities annonser fra byer i Europa.
 
Norge var tidlig ute med å selge produktet da det ble lansert. Etter verdenslanseringen i USA i 1979 gikk det bare fire år før Absolut Vodka kunne kjøpes i Norge. Først en måned senere ble Absolut Vodka tilgjengelig i opphavslandet Sverige.
 
05.03.99
Se også
Apéritifs Polliste Vodka
Apéritifs Bartender
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dagens dessert smaker av sommer og litt til
Ukens kake
Lettlaget sommerdessert

Dagens dessert smaker av sommer og litt til

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren

Dette er nemlig mencia og Bierzo på toppnivå, men til veldig gunstige priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her