Absolut Oslo

Oslo blir for første gang profilert i en av verdens mest berømte og anerkjente reklamekampanjer. Det skjer når annonsen Absolut Oslo står på trykk fra og med mars. Annonsen for Absolut Vodka avbilder Holmenkollbakken som finurlig blikkfang.

Norges hovedstad kommer i godt selskap med annonsen Absolut Oslo. For tolv år siden ble Los Angeles den første byen til å bli representert i reklamekampanjen som senere har gått sin seiersgang over hele verden. De fleste storbyene i USA og Europa er blitt beæret med deltakelse i annonseserien, men først nå er altså turen kommet til Oslo.
 
- Da Absolut Cities-kampanjen begynte i Newsweek, valgte vi byer i land som vi bearbeidet aktivt. Nå er imidlertid Norge blitt et viktig og fremgangsrikt marked for Absolut Vodka. Derfor er det på tide med en egen Oslo-annonse, sier Martina Westin, reklamesjef i The Absolut Company.
 
Annonseserien portretterer alle byene på en finurlig måte, og avbilder et gjenkjennelig symbol fra den aktuelle byen, med Absolut-flaskens karakteristiske profil som gjennomgangstema. Reklamebyrået TBWAs franske kontor har laget annonsen. Andre temaer fra hovedstaden ble også vurdert, men både reklamefolkene, brennevinsprodusenten og den norske agenten var enige om at Holmenkollen var det riktige valget.
 
- Holmenkollen ble valgt fordi både nordmenn og utlendinger øyeblikkelig vil gjenkjenne byen når de ser annonsen. Det er et prinsipp for annonseserien at den skal appellere til både lokalbefolkning og utlendinger, sier Roar Tofte, administrerende direktør hos Absolut Vodkas norske agent, Norex International.
 
Annonsene i serien Absolut Cities rykkes først inn i Scanorama, magasinet som flyselskapet SAS deler ut gratis på alle internasjonale flyvninger. Det innebærer at 1,3 millioner flyreisende vil se annonsen når den står på trykk fra og med 1. mars. Senere vil osloreklamen bli brukt i andre markeder.
 
Annonsen i Scanorama er en dobbelside, hvor den ene siden vies Holmekollbakken. Den andre er en guide til de beste spise- og utestedene i Oslo, i likhet med alle Absolut Cities annonser fra byer i Europa.
 
Norge var tidlig ute med å selge produktet da det ble lansert. Etter verdenslanseringen i USA i 1979 gikk det bare fire år før Absolut Vodka kunne kjøpes i Norge. Først en måned senere ble Absolut Vodka tilgjengelig i opphavslandet Sverige.
 
05.03.99
Se også
Apéritifs Polliste Vodka
Apéritifs Bartender
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen