Afrika-inspirert grillkylling

Kylling er hva vi anbefaler som dagens store måltid. Her er kyllingen vesentlig mer krevende å tilberede da det også hører en rekke tilbehør til denne retten. Barna bør kanskje være litt forsiktig med den sterke chilisausen. Rødvin er nok det som passer a
Redaksjonen
15 Mars 2003 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Afrika-inspirert grillkylling

Afrika-inspirert grillkylling

Fremgangsmåte

Skrell poteter og del dem i fingertykke staver eller i båter. Stek dem noen minutter i smør i en stekepanne. Del hver kylling i fire og legg dem i ildfast form eller i langpanne. Dryss over karri og grillkrydder. Ha potetstaver, kikerter, oliven og paprikaringer i formen og sett den midt i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomvarm.

Skjær løk i tynne båter og finhakk vårløk. Varm olje i en kjele og stek løk og vårløk i et par minutter. Mos tomatpuré, tomater, hvitløk og koriander i en matprosessor og ha i kjelen sammen med paprika delt i biter, lettkokte bønner og karri.

Kok 4-5 dl basmatiris i hønsebuljong tilsatt 1 kanelstang, 5 kardemommekjerner og 5 nellikspikere. Fordel risen på et stort fat og legg over kylling, potetstaver, kikerter, oliven og paprika. Server saus, grønn chilisaus, søt spagetti og chapatibrød ved siden av.

Grønn chilisaus (kruttsterk):
Mos tomat, koriander, grønn chili, salt og cultura naturell i en hurtigmikser. Drypp først bare dråper av sausen over maten for å kjenne hvor sterk den er før du har på mer.

Søt spaghetti:
Fres spaghetti med smør i en panne. Tilsett rikelig med vann og knuste kardemommekjerner. Kok til spaghettien er mør. Hell fra vannet og rør inn sukker (det skal smake søtt!).

Chapatai:
Ha sammalt fin hvete, siktet hvetemel og salt i en bakebolle. Spe litt og litt med vann og kna det inn etterhvert. Deigen skal være litt hardere enn til brøddeig. La deigen stå å svelle i 10 minutter.

Del deigen i 8 emner eller mer. Kjevle ut emnene til en firkant og smør utover litt olje. Brett deigen inn 2/3 og legg den siste 1/3 over. Brett på samme måte en gang til, slik at deigen ligner en liten pakke. Kjevle så ut til en tynn leiv igjen og stek den i tørr stekepanne et par minutter på hver side. Krøll brødene/lefsene sammen for å få dem myke og legg brødene oppå hverandre på et fat til servering.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her