Afrika-inspirert grillkylling

Kylling er hva vi anbefaler som dagens store måltid. Her er kyllingen vesentlig mer krevende å tilberede da det også hører en rekke tilbehør til denne retten. Barna bør kanskje være litt forsiktig med den sterke chilisausen. Rødvin er nok det som passer a
Redaksjonen
15 Mars 2003 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Afrika-inspirert grillkylling

Afrika-inspirert grillkylling

Fremgangsmåte

Skrell poteter og del dem i fingertykke staver eller i båter. Stek dem noen minutter i smør i en stekepanne. Del hver kylling i fire og legg dem i ildfast form eller i langpanne. Dryss over karri og grillkrydder. Ha potetstaver, kikerter, oliven og paprikaringer i formen og sett den midt i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomvarm.

Skjær løk i tynne båter og finhakk vårløk. Varm olje i en kjele og stek løk og vårløk i et par minutter. Mos tomatpuré, tomater, hvitløk og koriander i en matprosessor og ha i kjelen sammen med paprika delt i biter, lettkokte bønner og karri.

Kok 4-5 dl basmatiris i hønsebuljong tilsatt 1 kanelstang, 5 kardemommekjerner og 5 nellikspikere. Fordel risen på et stort fat og legg over kylling, potetstaver, kikerter, oliven og paprika. Server saus, grønn chilisaus, søt spagetti og chapatibrød ved siden av.

Grønn chilisaus (kruttsterk):
Mos tomat, koriander, grønn chili, salt og cultura naturell i en hurtigmikser. Drypp først bare dråper av sausen over maten for å kjenne hvor sterk den er før du har på mer.

Søt spaghetti:
Fres spaghetti med smør i en panne. Tilsett rikelig med vann og knuste kardemommekjerner. Kok til spaghettien er mør. Hell fra vannet og rør inn sukker (det skal smake søtt!).

Chapatai:
Ha sammalt fin hvete, siktet hvetemel og salt i en bakebolle. Spe litt og litt med vann og kna det inn etterhvert. Deigen skal være litt hardere enn til brøddeig. La deigen stå å svelle i 10 minutter.

Del deigen i 8 emner eller mer. Kjevle ut emnene til en firkant og smør utover litt olje. Brett deigen inn 2/3 og legg den siste 1/3 over. Brett på samme måte en gang til, slik at deigen ligner en liten pakke. Kjevle så ut til en tynn leiv igjen og stek den i tørr stekepanne et par minutter på hver side. Krøll brødene/lefsene sammen for å få dem myke og legg brødene oppå hverandre på et fat til servering.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her