Apéritif tester polets bestselgere

Er du blant de som går etter bestselgerne på polet og føler deg trygg på at du gjør det rette valget? Apéritif har testet de mest solgte vinene og gir deg råd om hva du aller helst bør satse på.
14 Februar 2002 - 15:07

Salgstall for januar i år viser at det går i rødt. Ikke for selve salgsvolumet, for det har steget med hele 6,7 prosent fra samme periode i fjor - til tross for den mye omtalte grensehandelen. Og nordmenn er åpenbart glade i de røde viner, for vi skal nemlig langt ned på listen før vi finner første hvitvin, på 13 plass. De første 10 produktene i statistikken er dessuten alle i salg som tre liters Bag-in-Box.

I oversikten du finner nedenfor har Apéritif smakt samtlige viner, med unntak av den siste. For å gjøre det enkelt for deg har vi lenket opp varene slik at du lett kan se hva våre profesjonelle smakere mener om vinene. I tillegg ser du i statistikken det antall stjerner den enkelte vin har fått av Apéritif.

Får du lyst til å bestille noen av vinene bruker du bestillingsknappen (på den lenkede siden) og send bestillingen til ditt nærmeste polutsalg som leverer varene hjem til deg eller du kan hente de selv.

De 10 mest solgte vinene på Vinmonopolet i januar 2002 

 Nr

Vare

Produktgruppe

     Liter
     solgt

  Apéritif
   mener

   Plass
    i fjor

Gato Negro Cabernet Sauvignon 2014 (2953)

Rødvin,  Chile

  100 000

(1)

La Dolce Vita (tidl. Cappella) (13722)

Rødvin,  Italia - Annen italiensk

    72 700

(2)

La Boiselière (6874)

Rødvin,  Frankrike - Annen fransk

    72 500

(4)

Boheme (45507)

Rødvin,  Italia - Annen italiensk

    72 100

(8)

Campuget Cuvée Jean-Lin Dalle (32668)

Rødvin,  Frankrike - Annen fransk

    68 700

 

(3)

L'Esprit de la Cité Syrah Merlot 2006 (13290)

Rødvin,  Frankrike - d'Oc

    53 800

(35)

La Vida Cabernet Sauvignon (6612)

Rødvin,  Chile

    50 100

(5)

La Buvette Cabernet Sauvignon (13808)

Rødvin,  Frankrike - d'Oc

    38 800

(7)

Kimberly Cabernet Sauvignon 2007 (13671)

Rødvin,  Sør-Afrika

    34 700

(9)

10 

Viña Maipo Cabernet Sauvignon (40108)

Rødvin,  Chile

    32 500

 

(12)

Ikke uventet finner vi også allerede etter én måned den svært så rimelige nykommeren i januar; Rocca Sangiovese Rubicone 2011 (13964), på plass nr 16 med et januarsalg på hele 27 200 liter.

Ekstra godbiter:
w Her finner du de 20 største prisreduksjoner på vin.
w Her finner du de 25 største prisreduksjoner på vin under 100 kroner.

w Her finner du alle viner i 3 liters Bag-in-Box på polet samt noen flasker med samme volum.
(OBS! Denne siden tar noe tid å laste opp da den inneholder 140 produkter).
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her