Apéritifs lesere er vinelskere

Det er liten tvil om Apéritifs lesere er stornytere av vin. Det viser magasinets ukebaramoter som har ligget ute i en uke. Hele 11 prosent drikker vin fire til seks ganger i uken og tre prosent hver dag.
Redaksjonen
13 August 1998 - 16:01

Det er selvfølgelig ingen overraskelse at Apéritifs lesere setter pris på vin. Men ingen hadde vel ventet at hele 11 prosent svarer at de drikker vin fire til seks ganger uken og at 48 prosent drikker vin to eller flere ganger i uken. Bare én prosent drikker aldri vin.
 
76 prosent av de som har besvart spørreskjemaet drikker vin én eller flere ganger pr uke. 13 prosent drikker vin hver fjortende dag og 4 prosent sjeldnere enn én gang i måneden. Denne uken introduserer vi et nytt barometer, men har likevel bestemt oss for å la det være mulig for nye lesere å krysse av i skjemaet for hvor ofte vin nytes.
 
Da redaksjonen satte strek, hadde 351 besvart spørreskjemaet, hvilket er et absolutt respektabelt antall. Selv om det rent statistisk og metodisk sett ikke er korrekt å hevde at tallmaterialet er representativt, mener redaksjonen likevel at materialet som foreligger gir god bakgrunn for kåre Apéritifs lesere som godt over middels forbrukere av vin.
 
Resultater: Hvor ofte drikker du vin?
Aldri 1%
Sjeldnere enn en gang i måneden 4%
En gang i måneden 7%
En gang hver fjortende dag 13%
En gang i uken 27%
To til tre ganger i uken 35%
Fire til seks ganger i uken 11%
Hver dag 3%
 
Redaksjonen lot seg friste
Vi innrømmer det gjerne, vi lot oss friste til å la spørsmålene ligge ut en ekstra uke for å se hvilke endringer som ville komme. Som du med letthet selv kan konstatere, endringene er ikke store selv om ytterligere drøye hundre lesere har avgitt stemme. Konklusjonen, som du kan leses ovenfor, stemmer fortsatt.
- Apéritifs barometer-
 
Hvor ofte drikker du vin?
Aldri (5) 1%
 
Sjeldnere enn en gang i måneden (18) 4%
 
En gang i måneden (25) 5%
 
En gang hver fjortende dag (61) 13%
 
En gang i uken (118) 26%
 
To til tre ganger i uken (164) 36%
 
Fire til seks ganger i uken (49) 11%
 
Hver dag (17) 4%
 

457 Total Votes
Apéritif
 
Tekst: Jan H. Amundsen
02.09.98

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her