Drikke
Åpner Londons største luksusrestaurant

Åpner Londons største luksusrestaurant

Leonid Shutov lover en vinkjeller med 60.000 flasker når han neste år åpner det som skal blir Londons største luksusrestaurant.
Aase E. Jacobsen
22 Januar 2014 - 16:00

Restauranten som skal ligge i luksuriøse Mayfair, St James Street 12, åpner først neste år, men planleggingen er i full gang, i følge vinavisen.dk.

Yquem fra 1887

Biblioteka skal den hete og den vil ha et flytende bibliotek med 60.000 flasker, deriblant 100 ulike årganger fra 1887 og framover av Château d’Yquem.

Dette koster Yquem i Norge

Krug vil bli tilgjengelig tilbake til 1915, både Clos du Mesnil og Clos d'Ambonnay. Utvalget av Domaine de la Romanée-Conti vil nær sagt selvsagt blir stort. Og ikke bare «småflasker», hele spekteret av flaskestørrelser opp til 12 litere.

Shutov lover at prisene på disse vinene blir en «brøkdel» av hva andre restauranter i London tar for de edle dråpene.

Les mer om Krug

Men du vil også kunne få godsakene glass for glass. Blant annet vil Château Mouton Rothschild fra 1980-tallet tilbys i glass samt «favoritten» Château d'Yquem som det vil finnes 20 ulike årganger av i glass.

Har allerede suksess

Det er et gigantisk areal den nye restauranten disponerer. Hele 18.580 kvadratmeter vil kjelleren, restauranten, en vintage champagnebar og tilhørende selskapslokaler dekke. Og ombygningen alene er beregnet til 15 millioner pund.

Mannen bak planene, Leonid Shutov, har allerede stor suksess med sin Soho-restaurant Bob Bob Ricard. På samme måte som her, vil kjøkkenet på Biblioteka ha klare påvirkninger fra det russiske.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her