Drikke
Åpner Londons største luksusrestaurant

Åpner Londons største luksusrestaurant

Leonid Shutov lover en vinkjeller med 60.000 flasker når han neste år åpner det som skal blir Londons største luksusrestaurant.
Aase E. Jacobsen
22 Januar 2014 - 15:00

Restauranten som skal ligge i luksuriøse Mayfair, St James Street 12, åpner først neste år, men planleggingen er i full gang, i følge vinavisen.dk.

Yquem fra 1887

Biblioteka skal den hete og den vil ha et flytende bibliotek med 60.000 flasker, deriblant 100 ulike årganger fra 1887 og framover av Château d’Yquem.

Dette koster Yquem i Norge

Krug vil bli tilgjengelig tilbake til 1915, både Clos du Mesnil og Clos d'Ambonnay. Utvalget av Domaine de la Romanée-Conti vil nær sagt selvsagt blir stort. Og ikke bare «småflasker», hele spekteret av flaskestørrelser opp til 12 litere.

Shutov lover at prisene på disse vinene blir en «brøkdel» av hva andre restauranter i London tar for de edle dråpene.

Les mer om Krug

Men du vil også kunne få godsakene glass for glass. Blant annet vil Château Mouton Rothschild fra 1980-tallet tilbys i glass samt «favoritten» Château d'Yquem som det vil finnes 20 ulike årganger av i glass.

Har allerede suksess

Det er et gigantisk areal den nye restauranten disponerer. Hele 18.580 kvadratmeter vil kjelleren, restauranten, en vintage champagnebar og tilhørende selskapslokaler dekke. Og ombygningen alene er beregnet til 15 millioner pund.

Mannen bak planene, Leonid Shutov, har allerede stor suksess med sin Soho-restaurant Bob Bob Ricard. På samme måte som her, vil kjøkkenet på Biblioteka ha klare påvirkninger fra det russiske.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her