Drikke
Åpner Londons største luksusrestaurant

Åpner Londons største luksusrestaurant

Leonid Shutov lover en vinkjeller med 60.000 flasker når han neste år åpner det som skal blir Londons største luksusrestaurant.
Aase E. Jacobsen
22 Januar 2014 - 15:00

Restauranten som skal ligge i luksuriøse Mayfair, St James Street 12, åpner først neste år, men planleggingen er i full gang, i følge vinavisen.dk.

Yquem fra 1887

Biblioteka skal den hete og den vil ha et flytende bibliotek med 60.000 flasker, deriblant 100 ulike årganger fra 1887 og framover av Château d’Yquem.

Dette koster Yquem i Norge

Krug vil bli tilgjengelig tilbake til 1915, både Clos du Mesnil og Clos d'Ambonnay. Utvalget av Domaine de la Romanée-Conti vil nær sagt selvsagt blir stort. Og ikke bare «småflasker», hele spekteret av flaskestørrelser opp til 12 litere.

Shutov lover at prisene på disse vinene blir en «brøkdel» av hva andre restauranter i London tar for de edle dråpene.

Les mer om Krug

Men du vil også kunne få godsakene glass for glass. Blant annet vil Château Mouton Rothschild fra 1980-tallet tilbys i glass samt «favoritten» Château d'Yquem som det vil finnes 20 ulike årganger av i glass.

Har allerede suksess

Det er et gigantisk areal den nye restauranten disponerer. Hele 18.580 kvadratmeter vil kjelleren, restauranten, en vintage champagnebar og tilhørende selskapslokaler dekke. Og ombygningen alene er beregnet til 15 millioner pund.

Mannen bak planene, Leonid Shutov, har allerede stor suksess med sin Soho-restaurant Bob Bob Ricard. På samme måte som her, vil kjøkkenet på Biblioteka ha klare påvirkninger fra det russiske.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik burger kan ingen motstå
Dagens rett
Burger med glasert rødløk

En slik burger kan ingen motstå

Medisterdeig på tilbud blir til en saftig burger og når den toppes med rødløksmarmelade og sprø eplesalat blir den rett og slett uimotståelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her