Arbeidernes 1. mai-drink

Etter en lang dag i kamptog vil vi tro at en forfriskende drink, gjerne basert på enkle og tradisjonelle ingredienser, er høyst velkommen. Og det kan man vel trygt si at denne Ukens drink er. Jesper Lind gir deg arbeiderdrinken som alle kan mikse.

Jesper Lind driver Internasjonalen Bar, et utested som ligger i Folketeaterbygningen på Youngstorvet i Oslo - et område som har nær tilknytning til norsk arbeiderbevegelse. Tatt i betraktning at den alltid har fremmet avhold, er det ikke sikkert barens slagord "Sprit til folket" faller i like god jord i rørsla. - Internasjonalen Bar er nøytral politisk grunn, som en hver bar må være. Slagordet er selvsagt humoristisk ment, påpeker Jesper Lind, en av fem initiativtakere til nykomlingen som ikke har klart å terge på seg annet enn noen småkritiske kommentarer i Klassekampen.

Men Solo og seksti finnes allerede og er blitt en kultdrink på Internasjonalen. - Historien bak denne drinken er riktig søt. Faren til en venn av meg skulle på sitt første storbybesøk gå på bar og bestilte en "cocktails". Da bartenderen selvsagt spurte "hvilken" ble mannen veldig nervøs og svarte raskt "gi meg en solo og seksti", ler Lind som innrømmer at den første skepsisen raskt ble overvunnet. Solo og seksti smaker faktisk godt. Siden det nye designet for sekstiflaska mer får den til å se ut som en fancy vodka, har Lind fått Arcus til å levere sekstien i originalflaske. - Den passer mye bedre inn i barhylla her, sier han.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Solo og seksti

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen