Årets første smakebit

Disse to smakebitene på årets druehøst er høyst eksemplariske.
Aase E. Jacobsen
18 November 2009 - 01:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

For alle som dropper beaujolais nouveau-festen, enten fordi tidligere erfaringer har vært dårlige, eller fordi de av rent prinsipp ikke drikker "uferdig" vin, får her en fornyet sjanse. For Joseph Drouhin har laget to riktig så elegante versjoner.

Bra fylde
Joseph Drouhin Beaujolais Nouveau 2014 (49840) og Joseph Drouhin Beaujolais-Villages Nouveau 2014 (49839) er to sider av samme sak, les drue, og samtidig forskjellige. Mens den "vanlige" er supersaftig og lekker med stor friskhet og masse røde bær, har villages-en noe mørkere og dypere frukt med god fylde. Begge svært vellykkete til å komme omtrent rett fra vinstokken.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

50 år med nouveau
2009-druene som ble plukket relativt tidlig, ga nemlig veldig god konsentrasjon, og enda lavere utbytte enn i 2008. Takket være høye temperaturer og lite nedbør. Men det var ikke like tørt og varmt som i rekordåret 2003. Derfor virker årets nye vin mer "ferdiglaget" enn enkelte andre år.

Selv om den er drikkeklar, har den absolutt et godt potensial. For dagens beaujolais nouveau lages på en mer "ekte" måte med større uttrekk og mer tanniner enn hva tilfellet var før. Men hvis det er virkelig lagringsobjekter du jakter på, er det kanskje best å vente til de endelige 2009-utgavene kommer en gang neste år.

Den anerkjente burgundprodusenten og -negocianten Drouhin feirer for øvrig 50 års-jubileum i år for sin beaujolais nouveau.

Joseph Drouhin-vinene er å få kjøpt her:
• Vinmonopolet Kvadrat kjøpesenter
• Vinmonopolet Briskeby
• Vinmonopolet Hamar
• Vinmonopolet Sandefjord
• Vinmonopolet Kolsås
• Vinmonopolet Holmensenteret
• Vinmonopolet Slemmestad
• Vinmonopolet Nedre Elvehavn
• Vinmonopolet Vestkanten
• Vinmonopolet Vinterbro
• Vinmonopolet Tromsdalen
• Vinmonopolet Sola
• Vinmonopolet CC - Vest
• Vinmonopolet Oslo City
• Vinmonopolet Ullevåll Stadion
• Vinmonopolet Valkendorfsgt
• Vinmonopolet Frogner
• Vinmonopolet Alna
• Vinmonopolet Porsgrunn

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her