Geranium
Årets toppmøte for kokker

Årets toppmøte for kokker

Feiringen av Geraniums første fem år ble et storslagent toppmøte mellom Rasmus Kofoed og Søren Ledet og deres 12 beste kokkekolleger. Se bildene her.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2015 - 11:37

Og det var ikke hvilke som helst kokkekolleger som var invitert til «workshop». Derimot de 12 kokkene som Rasmus Kofoed og Søren Ledet mener har betydd mest for deres og Geraniums suksess. Vi snakker om kokker i virkelig stjerneklasse. Norge var representert ved Esben Holmboe Bang, Maaemo og Bent Stiansen, Statholdergaarden, også kjent som Geraniums fremste ambassadør.

Her kan du lese mer om filosofien bak Geranium

Invitasjonen var i god kokkeånd å jobbe sammen om et «Babettes gjestebud», både lunsj og middag, bestående av de respektive kokkenes signaturretter, alt fra snacks til petits fours. Til sammen 53 elementer – det ene mer imponerende enn det andre - ble presentert for et stadig mer målløst kobbel av matjournalister, leverandører og familie.

Favoritter er Esben Holmboe Bangs kamskjell-tribute til Geranium, Jacob Jan Boermas Gillardeau-østers med røykt potet, lime, sennep og persille, Torsten Schmidts østers med sjøgress, fermentert korn og egen østersaus. Og siste men ikke minst, markerte Bent Stiansens gravet reinsdyr med tyttebær en frisk avslutning på en lang rekke tyngre kjøttkreasjoner.

Til hjelp for å få den enorme strømmen av lekkerbiskener til å flyte fra kjøkkenet og til gjestene hadde Geranium kalt inn ekstra forsterkninger. Restaurantsjef Frederic Kaiser fra trestjerneren Epicure i Paris dirigerte «showet». Norge er for øvrig sterkt representert i service på Geranium for tiden med Helle Hasting, Julie Ekse Jenssen og Christian Algreen Berger.

Årets definitive mathappening som eventet fortjener å kalles, markerer også fortsettelsen på eventyret i Parken – Københavns svar på Ullevål. De var i desember 2010 at Rasmus Kofoed og Søren Ledet kunne åpne «Geranium 2.0» - etter et kort opphold i Kongens Have.

Vi besøkte også Geranium på deres første adresse

Rett etter åpningen i slutten av januar 2011 tok Rasmus Kofoed sitt Bocuse d’Or-gull, etter å ha innkassert både bronse og sølv i de to foregående rundene. En helt unik bragd som ingen har gjort verken før eller etter.

De fem første suksessrike årene har også gitt restauranten to Michelin-stjerner med et «folkekrav» om en tredje og en lang rekke beundrere også blant sine egne.

Foto: Claes Bech Poulsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Dagens rett

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne

Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn

Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink
Ukens drink

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her kombinerer du to veldig populære kaketyper - rullekake og gulrotkake
Ukens kake

Her kombinerer du to veldig populære kaketyper - rullekake og gulrotkake

Ethvert kakebord har plass til både rullekake og gulrotkake, men må du velge en, kan du fint si ja takk, begge deler - som her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Dagens rett

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne

Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn

Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er folkefavoritten blant oslorestaurantene

Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse grillspydene blir dagens høydepunkt
Dagens rett

Disse grillspydene blir dagens høydepunkt

Denne oppskriften på grillspyd med laks er rask å lage, og lar seg fullføre i så vel panne som på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink
Ukens drink
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her