Det er vanskelig å stå imot aspargesen på denne tiden av året. Og det selv om den kommer langveisfra. I påvente av den altfor korte norske aspargessesongen, lar vi oss friste med denne retten. Så kan diskusjonen gå om det er hvit eller grønn asparges som er best.
Dagens rett
![Tjuvstart aspargessesongen med spekeskinke og parmesan Tjuvstart aspargessesongen med spekeskinke og parmesan](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2024/3/31/982454d2e9c2d366f3d686b39d2e10cc/jpg/aperitif/article_details_medium/iStock-186294107.jpg)
Foto: (Shaiith)
Tjuvstart aspargessesongen med spekeskinke og parmesan
De hvite og grønne (import)aspargesene er på vei inn i butikkene. Når du ikke kan bestemme deg for en av dem, slå dem sammen som i denne retten.
04 April 2024 - 00:00
Asparges med spekeskinke og parmesan
![Asparges med spekeskinke og parmesan](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2024/3/31/982454d2e9c2d366f3d686b39d2e10cc/jpg/aperitif/news_recipe_large/iStock-186294107.jpg)
Fremgangsmåte
- Grønne asparges kokes 1-2 minutt i kokende vann med litt salt. Det er en fordel å koke i en høy kjele slik at tuppene holder seg fine.
- Avkjøles i iskaldt vann ca. 1 minutt.
- Hvite asparges må skrelles mer og trenger 2-3 minutter koking.
- Legg spekeskinkeskiver utover.
- Fordel de ferdig kokte aspargesene på skivene.
- Rull sammen.
- Dryss over friskreven parmesanost.
- Drypp over extra virgin olivenolje.
- Hvis du ønsker litt mer krispy overflate, setter du retten inn i ovnen ved 200 grader i 2-3 minutter.
- Serveres med nybakt brød.
Her er mange deilige retter med asparges
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Forsiden akkurat nå