Asparges med spekeskinke og parmesan
Foto: Shaiith

Asparges med spekeskinke og parmesan

Lettere enn dette kan det ikke bli og bedre kan det ikke smake. Lag asparges med skinke og parmesan som forrett eller som en liten kveldsrett.

Fremgangsmåte

  1. Grønne asparges kokes 1-2 minutt i kokende vann med litt salt. Det er en fordel å koke i en høy kjele slik at tuppene holder seg fine.
  2. Avkjøles i iskaldt vann ca. 1 minutt.
  3. Hvite asparges må skrelles mer og trenger 2-3 minutter koking. 
  4. Legg spekeskinkeskiver utover. 
  5. Fordel de ferdig kokte aspargesene på skivene.
  6. Rull sammen.
  7. Dryss over friskreven parmesanost. 
  8. Drypp over extra virgin olivenolje.
  9. Hvis du ønsker litt mer krispy overflate, setter du retten inn i ovnen ved 200 grader i 2-3 minutter.
  10. Serveres med nybakt brød.

Her er mange deilige retter med asparges

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
+

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste

Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Folkefavoritten er Åpent Bakeri på Damplass i Oslo

Det er brukerne av restaurantbookingtjenesten Dinnerbooking som er mest fornøyd med denne restauranten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her