Barolokupp

Denne baroloen er blant de rimeligste, men stiller sterkt når det kommer til kvalitet.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

 Palladino Barolo 2005 (49341) er dessuten en god representant for Serralunga, en av de mest interessante byene innen Barolo DOCG, som gir en relativt maskulin stil, med uttalt syre- og tanninstruktur. Ikke så kraftig som Monforte-baroloene, men med stor intensitet.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Nok av alt
Dessuten er den en veldig god representant for 2005-barolo, som jeg personlig ikke er noen stor fan av, siden jeg ikke synes de generelt sett er typeriktige nok. Men denne er svært så harmonisk med fin dybde, litt mørkere i bærpreget enn "normalt" riktignok, og noe mer sødmefylt og bløt i frukten, men med mer enn tilstrekkelig med syre og fasthet til å tilfredsstille selv den kresne baroloelsker.

Ikke en barolo for veldig lang lagring, som de fleste andre 05-ere, men seks år tar den uten problem. Den er laget av druer fra noen av Palladinos vinmarker i Serralunga, som San Bernardo, Broglio og Parafada. Alle kjennetegnes av kalkholdig leire, som bidrar til Serralunga-baroloens egenart.

 Sponset av barbera?
Den er dessuten et godt kompromiss mellom det tradisjonelle og moderne Barolo, ved at den er gjæret i stål, og modnet i en miks av store fat og barrique. Produksjonen er lav, bare 9.000 flasker i året. I tillegg lager Palladino, som for øvrig er en av de eldste produsentene i området, fra 1870, tre enkeltvinmarks-baroloer og én riserva. Og ikke minst en svært prisgunstig barbera, Palladino Barbera d'Alba Superiore 2011 (44620) , som er den mestselgende barberaen på polet. Og som finnes i absolutt alle polutsalg. Rundt 150.000 flasker havner i norske hjem i år. Trolig en medvirkende årsak til at baroloen selges så rimelig?
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Palladino Barolo 2016

Produsent:
Palladino
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
369,00 kr
Varenummer:
4934101
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Palladino Sagace Barbera d'Alba Superiore 2017

Produsent:
Az. Vinicola Palladino
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
176,90 kr
Varenummer:
4462001
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen