Røykt svinekjøtt og appelsin matcher veldig godt. Med en frisk coleslaw/råkostsalat, appelsinsaus og ovnstekte båtpoteter blir julepålegget til en fullverdig middag.
Dagens rett
Foto: (olgakr)
Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret
For mange hører skinke til på julemenyen, både den klassiske og den røykte. Den siste er i sentrum for denne oppskriften.
12 Desember 2024 - 00:00
Bayonneskinke med appelsinsaus, coleslaw og stekte båtpoteter
Fremgangsmåte
- Skjær skinka i skiver og server den lun sammen med coleslaw, appelsinsaus og ovnstekte båtpoteter.
- Coleslaw:
Riv kålrot grovt på råkostjern og bland sammen med finstrimlet eple og appelsinfileter (uten hinner). - Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.
- Appelsinsaus:
Hell kraft/sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp og la trekke 5-10 minutter. - Sil sausen og hell tilbake i kasserollen.
- Ha i soyasaus og smak til med pepper og evt. litt salt.
- Kok opp på ny.
- Rør maisennamelet ut i litt kaldt vann og i kasserollen under pisking.
Flere oppskrifter med røkt skinke ligger her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
81 POENG
Forsiden akkurat nå