Bayonneskinke med appelsinsaus, coleslaw og stekte båtpoteter
Foto: olgakr

Bayonneskinke med appelsinsaus, coleslaw og stekte båtpoteter

Her får du en litt utradisjonell oppskrift med den klassiske røkte bayonneskinken. Den får følge av coleslaw og appelsinsaus. Med stekte båtpoteter er middagen i havn.

Fremgangsmåte

  1. Skjær skinka i skiver og server den lun sammen med coleslaw, appelsinsaus og ovnstekte båtpoteter.
  2. Coleslaw:
    Riv kålrot grovt på råkostjern og bland sammen med finstrimlet eple og appelsinfileter (uten hinner).
  3. Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.
  4. Appelsinsaus:
    Hell kraft/sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp og la trekke 5-10 minutter.
  5. Sil sausen og hell tilbake i kasserollen. 
  6. Ha i soyasaus og smak til med pepper og evt. litt salt.
  7. Kok opp på ny.
  8. Rør maisennamelet ut i litt kaldt vann og i kasserollen under pisking. 

Flere oppskrifter med røkt skinke ligger her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her