Bedre og renere

Denne chablisen blir bare bedre og bedre. Nyt den nå - eller legg den i kjelleren.
Aase E. Jacobsen
07 Januar 2010 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Både ved at kvaliteten øker fra årgang til årgang, og ved at den utvikler seg veldig godt i kjelleren - som en god chablis skal. Brocard Chablis Boissonneuse 2011 (48410) byr på mengder av superklassiske chablistoner som lime, mineraler, flint og stein sammen med stor munnfølelse og god friskhet. Et nydelig følge til det meste av sjømat i dag, og særlig etter en runde i karaffelen.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

2008 er litt fastere i fisken og ikke like rik som 2007, hvilket skyldes forskjeller i årgangene. Boissoneuse er et knallgodt uttrykk for nettopp 2008 som takket være god syre vil by på mange gode opplevelser i årene fremover. I hvert fall de ti neste.

Maksimal karakter
Boissonneuse er derfor ingen hvilken som helst "vanlig chablis". En ting er at den er en av spydspissene til chablisdomaine-et Jean-Marc Brocard - derfor koster den også noe mer enn de fleste standard-chabliser. Den har på mange måter samme potensial som en premier cru. En annen er at den er biodynamisk tvers gjennom og det siden 2004. Jo lengre historie med biodynamisk jordbruk, jo bedre kvalitet oppnås, og det uavhengig av årgangene. Biodynamisk jordbruk sørger også for at det hentes ut maksimalt av egenskapene fra det spesielle fossilholdige kalkjordsmonnet (kimmeridge) som kjennetegner de beste delene av Chablis.

Maksimal renhet
Det er takket være Julien Brocard, sønn av Jean-Marc, at ikke bare denne 11 hektar store eiendommen, men også stadig mer av Brocards 200 hektar går mot et renere jordbruk. Julien er en svoren tilhenger av biodynamisk dyrking og siden han er ansvarlig for hele Brocards vinmarkportefølje, får han gjennomslag for sine ideer. I alt 70 hektar er nå konvertert, derav er 25 hektar sertifisert. Nesten halvparten er altså samlet i en vinmark, Boissonneuse, som ligger rett utenfor hovedkontorene til Brocard i Préhy.

All vinen lages i Brocards moderne vinkjeller i Préhy hvor de som en av få Burgund-produsenter utnytter gravitasjon under pressingen. Dette bidrar til maksimal renhet i frukten som er et av Brocards kjennetegn.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her