Bedre og renere

Denne chablisen blir bare bedre og bedre. Nyt den nå - eller legg den i kjelleren.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Både ved at kvaliteten øker fra årgang til årgang, og ved at den utvikler seg veldig godt i kjelleren - som en god chablis skal. Brocard Chablis Boissonneuse 2011 (48410) byr på mengder av superklassiske chablistoner som lime, mineraler, flint og stein sammen med stor munnfølelse og god friskhet. Et nydelig følge til det meste av sjømat i dag, og særlig etter en runde i karaffelen.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

2008 er litt fastere i fisken og ikke like rik som 2007, hvilket skyldes forskjeller i årgangene. Boissoneuse er et knallgodt uttrykk for nettopp 2008 som takket være god syre vil by på mange gode opplevelser i årene fremover. I hvert fall de ti neste.

Maksimal karakter
Boissonneuse er derfor ingen hvilken som helst "vanlig chablis". En ting er at den er en av spydspissene til chablisdomaine-et Jean-Marc Brocard - derfor koster den også noe mer enn de fleste standard-chabliser. Den har på mange måter samme potensial som en premier cru. En annen er at den er biodynamisk tvers gjennom og det siden 2004. Jo lengre historie med biodynamisk jordbruk , jo bedre kvalitet oppnås, og det uavhengig av årgangene. Biodynamisk jordbruk sørger også for at det hentes ut maksimalt av egenskapene fra det spesielle fossilholdige kalkjordsmonnet ( kimmeridge ) som kjennetegner de beste delene av Chablis.

Maksimal renhet
Det er takket være Julien Brocard, sønn av Jean-Marc, at ikke bare denne 11 hektar store eiendommen, men også stadig mer av Brocards 200 hektar går mot et renere jordbruk. Julien er en svoren tilhenger av biodynamisk dyrking og siden han er ansvarlig for hele Brocards vinmarkportefølje, får han gjennomslag for sine ideer. I alt 70 hektar er nå konvertert, derav er 25 hektar sertifisert. Nesten halvparten er altså samlet i en vinmark, Boissonneuse, som ligger rett utenfor hovedkontorene til Brocard i Préhy.

All vinen lages i Brocards moderne vinkjeller i Préhy hvor de som en av få Burgund-produsenter utnytter gravitasjon under pressingen. Dette bidrar til maksimal renhet i frukten som er et av Brocards kjennetegn.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Brocard Chablis Boissonneuse 2018

Produsent:
Jean-Marc Brocard / Domaine de la Boissonneuse
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Chablis
Pris:
289,90 kr
Varenummer:
4841001
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen