Billig viltvin

Billig viltvin

Denne sørfranske vinen er som skapt til norske viltretter.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Og da snakker vi om de gode gamle rettene som reinskav, hjortesteik og elgkarbonader. Retter som gjerne serveres med det vindødelige tyttebærsyltetøyet, men som vi ikke kan leve uten, i hvert fall når disse klassikerne står på bordet.

For Jean Panis Allo Allo Cabernet Sauvignon Merlot 2009 (91787) har nok sødmefylt bærfrukt samt mykhet til å runde av de syrlige og bitre bærene.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Karaktertrekk som ved siden av "viltsmak" også fungerer sammen med det magre viltkjøttet. Samtidig har den nok friskhet og fylde til å hevde seg overfor de andre smakene i maten.

Seriøs vin
Det er lett å skue hunden på hårene, for vinflasker med "moroetiketter" er sjelden morsomme. Men denne holder altså mål. Bak etiketten skjuler det seg en vin fra en seriøs aktør innenfor appellasjonen Minervois i Languedoc. Den er imidlertid laget av druer som ikke er en del av tradisjonen i området, derfor har den betegnelsen Vin des Coteaux de Peyriac, det er en såkalt IGP - indication géographique protégée - som har tatt over for tidligere "vin de pays".
Nåkonsum
Minervois er delt inn i fem ganske forskjellige klimasoner. Jean Panis' vingård, Domaine du Donjon, har svært lange tradisjoner, helt tilbake til 1400-tallet. Den ligger i Clamoux, i den sørvestlige delen, som kjennetegnes av terrasser. IGP-vinmarkene ligger i den nedre delen med mest avleiringsjord.

I denne delen av Minervois påvirkes landskapet utrolig nok vel så mye av Atlanterhavet som Middelhavet, hvilket sikrer god syre i vinene. Men så langt unna, innebærer ikke Atlanterhavspåvirkningen høy fuktighet. Og takket være lite nedbør i vekstperioden, i kombinasjon med et svært tørt og veldrenerende jordsmonn, produserer plantene også lite druer.

Selve vinfremstillingen er enkel og tradisjonell med kun ståltankgjæring og -lagring. En vin som er beregnet på å nytes nå.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Jean Panis Allo Allo Cabernet Sauvignon Merlot 2009

Produsent:
Jean Panis
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
129,30 kr
Varenummer:
9178701
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen