Billig vin til vårpussen

Denne uken koser vi oss med en svært prisgunstig vin som har vært gjennom en vellykket sminkefjerning. Fin belønning når egen vårpuss er unnagjort. Særlig hvis du lager noe enkelt men godt å spise til. Ukens vin er ikke veldig kravstor.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Santana Tempranillo 2005 (31165) henter sine druer fra Castilla-La Mancha, Spanias fremste region for rimelige - også vellagete - viner. Bak Santana står Bodegas Victorianas som eies av velrenommerte Faustino. Som så mange andre Rioja-bodegaer har Faustino innsett at Castilla-La Mancha har en strålende fremtid. Og vi som forbrukere kan glede oss over at til tross for kraftig kvalitetsheving er prisene fortsatt lave.

Santana er ikke bare billig, den har i tillegg fått en kvalitetsmessig oppgradering ved at tiden den har tilbrakt i fat er redusert. Fat kan sammenlignes med sminke. Overdoser dekker over personligheten og fremhever skavanker snarere enn skjule dem og gjør egentlig bare vondt (verre). Når en vin får for mye fat, blir den uharmonisk. Det du smaker er rett og slett bare treflis. Tradisjonen i Spania har vært å bruke amerikansk eik som setter et karakteristisk krydret preget på vinen. Når kvalitetsgraderingen gjøres etter hvor lang tid vinen har vært i fat, sier det seg selv at det har vært en misoppfatning av hva som gir god vin. Det er det nemlig først og fremst gode druer som kan gjøre. Dette er en forståelse som er i ferd med å bre seg, spesielt innen de "friere områdene" som Castilla-La Mancha hvor det er få DO og DOC'er (høyeste spanske kvalitetskategorier).

Santana har tilbrakt fem måneder i brukte amerikanske fat. Resultatet er en friskere og mer tidsriktig vin. Visst bærer den tydelig preg av å ha vært i fat. Men nå er forholdet langt mer balansert. Slik at bærpreget tillates å komme mer frem. Og frukten i denne vinen er god - spesielt tatt i betraktning at det er en billig vin. Den har dessuten frisk og fin syre som gjør den til en bra matvin. Super til grillet lyst kjøtt, gryteretter, grytestekt kjøtt samt tapas.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatt melding.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen