Dagens rett Cognac- og pepperdampede blåskjell

Blåskjellene smaker himmelsk med en klunk cognac

Blåskjell er perfekt midt-i-uka-mat, lett å få tak i og raskt å lage samtidig som denne oppskriften har ekstra mye smak.

Med den gode datomerkingen på blåskjellnettene du finner i butikken er det liten fare for at du skal ende opp med ufriske skjell. Og det selv tidlig i uka. Nå vinterstid er dessuten kvaliteten på blåskjellene veldig god. Prisen er fortsatt veldig gunstig, med godt brød til blir dette rimelig hverdagsluksus. 

Flere fristende oppskrifter med blåskjell finner du her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Konjakk- og pepperdampede blåskjell

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ss

Fremgangsmåte

Vask og børst blåskjellene nøye.

Fres løk og pepper i oljen. Tilsett blåskjell, så konjakk. Deretter har du i fløten.

La koke under lokk på middels varme til blåskjellene har åpnet seg. Hvis noen skjell ikke åpner seg, kast dem.

Ved servering strøs finhakkede urter over, og eventuelt en sitron- eller limebåt.

Server gjerne med godt brød ved siden av.

Denne retten er utmerket som en smårett/ tapas, eller en rik og fyldig hovedrett.

Flere deilige oppskrifter med blåskjell finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen