Drikke
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole – Matkurs 17., 18. og 19. februar

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole – Matkurs 17., 18. og 19. februar

Norges ledende kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.
10 Oktober 2014 - 10:05

Gjennom dette unike og populære kurset som er en mini-kokkeskole, starter vi helt fra grunnen av og legger fokus på blant annet god kraft, kalde og varme sauser og ulike dressinger. Kokkene lærer deg filetering, og ulike tilberedningsmetoder av fisk, og stykning og forskjellige metoder for tilberedning av våre mest brukte kjøttsorter. Du lærer også om rensing av skalldyr og bløtdyr.

Videre under kurset lærer du å lage ulike pastatyper og risotto, forskjellige typer garnityrer av grønnsaker og poteter, og hvordan du går frem for å lage velsmakende supper som du ville fått de servert på de beste restauranter. Det er også satt av rikelig med tid til å lære hvordan du lager de lekreste desserter.

Du får også gode tips og råd for å forberede selskap hjemme, planlegging og gjennomføringen av disse. Det blir også god tid til å diskutere og rådføre seg med kokkene om ting du ellers måtte lure på.

Når du har gjennomført dette lærerike kurset har du tilegnet deg førstehånds erfaring med de forskjellige teknikkene profesjonelle kokker benytter seg av. Du har også lært deg hvordan du skal behandle råvarer på beste mulig måte og de ulike tilberedningsmetodene som gir optimalt resultat - hver gang!

Dette får du oppleve: Deltagende matkurs med Norges ledende kokker.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Ja – smaksprøver underveis i kurset og middag med tilhørende drikke avslutningsvis hver kursdag. 
Kursavgiften dekker: Se detaljert oversikt nedenfor.

Dato og tid: 
Tirsdag 17. februar 2015, kl. 15.00 - ca. 22.00.
Onsdag 18. februar 2015, kl. 15.00 - ca. 22.00.
Torsdag 19. februar 2015, kl. 13.00 - ca. 23.00.

Pris: Kroner 6600 pr. person.
Sted: Bølgen & Moi Høvikodden, Henie Onstad Kunstsenter, Sonja Henies vei 31, 1311 Høvikodden.
Kollektivt: Flere muligheter, blant annet buss 151.
Gratis parkering!

OBS: Kun 24 plasser.

Program for tredagers kokkeskole

Tirsdag 17. februar 2015, kl. 15.00 - 22.00
Vi ønsker deg velkommen over en matbit, og tar en gjennomgang av kursets innhold og gjennomføring. Hovedtemaene denne dagen er:

- Krafter
- Sauser
- Dressinger
- Supper
- Filetering av fisk
- Stykning av de vanligste kjøttsortene 
- Ulike tilberedningsmetoder for fisk og kjøtt
- Rensing av skalldyr og bløtdyr 

Onsdag 18. februar 2015, kl. 15.00 - 22.00
- Desserter
- Garnityrer av grønnsaker og poteter
- Ulike pastatyper 
- Risotto 

Torsdag 19. februar 2015, kl. 13.00 - 23.00
Denne dagen lager du en fabelaktig 4-retters meny med utgangspunkt i det du har lært de foregående kursdagene.

Alle kursdagene avsluttes med et herlig måltid, hvor du i ro og fred kan oppsummere kveldens økt sammen med kokkene.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 03.02.15
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no.
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkter og tjenester fra Apéritif.
Spørsmål? Send en mail.

Kursavgiften dekker følgende:

• Deltakende matkurs (totalt ca. 24 timer)
• Foredrag og veiledning av kokker
• Råvarene under kurset
• Smaksprøver underveis i kurset
• All drikke til bespisning under kurset
• middag inkludert drikke hver kursdag
• Lån av utstyr under kurset
• Kurskompendium


Alle matkursene finner du her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her