Drikke
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole – Matkurs 17., 18. og 19. februar

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole – Matkurs 17., 18. og 19. februar

Norges ledende kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.
10 Oktober 2014 - 10:05

Gjennom dette unike og populære kurset som er en mini-kokkeskole, starter vi helt fra grunnen av og legger fokus på blant annet god kraft, kalde og varme sauser og ulike dressinger. Kokkene lærer deg filetering, og ulike tilberedningsmetoder av fisk, og stykning og forskjellige metoder for tilberedning av våre mest brukte kjøttsorter. Du lærer også om rensing av skalldyr og bløtdyr.

Videre under kurset lærer du å lage ulike pastatyper og risotto, forskjellige typer garnityrer av grønnsaker og poteter, og hvordan du går frem for å lage velsmakende supper som du ville fått de servert på de beste restauranter. Det er også satt av rikelig med tid til å lære hvordan du lager de lekreste desserter.

Du får også gode tips og råd for å forberede selskap hjemme, planlegging og gjennomføringen av disse. Det blir også god tid til å diskutere og rådføre seg med kokkene om ting du ellers måtte lure på.

Når du har gjennomført dette lærerike kurset har du tilegnet deg førstehånds erfaring med de forskjellige teknikkene profesjonelle kokker benytter seg av. Du har også lært deg hvordan du skal behandle råvarer på beste mulig måte og de ulike tilberedningsmetodene som gir optimalt resultat - hver gang!

Dette får du oppleve: Deltagende matkurs med Norges ledende kokker.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Ja – smaksprøver underveis i kurset og middag med tilhørende drikke avslutningsvis hver kursdag. 
Kursavgiften dekker: Se detaljert oversikt nedenfor.

Dato og tid: 
Tirsdag 17. februar 2015, kl. 15.00 - ca. 22.00.
Onsdag 18. februar 2015, kl. 15.00 - ca. 22.00.
Torsdag 19. februar 2015, kl. 13.00 - ca. 23.00.

Pris: Kroner 6600 pr. person.
Sted: Bølgen & Moi Høvikodden, Henie Onstad Kunstsenter, Sonja Henies vei 31, 1311 Høvikodden.
Kollektivt: Flere muligheter, blant annet buss 151.
Gratis parkering!

OBS: Kun 24 plasser.

Program for tredagers kokkeskole

Tirsdag 17. februar 2015, kl. 15.00 - 22.00
Vi ønsker deg velkommen over en matbit, og tar en gjennomgang av kursets innhold og gjennomføring. Hovedtemaene denne dagen er:

- Krafter
- Sauser
- Dressinger
- Supper
- Filetering av fisk
- Stykning av de vanligste kjøttsortene 
- Ulike tilberedningsmetoder for fisk og kjøtt
- Rensing av skalldyr og bløtdyr 

Onsdag 18. februar 2015, kl. 15.00 - 22.00
- Desserter
- Garnityrer av grønnsaker og poteter
- Ulike pastatyper 
- Risotto 

Torsdag 19. februar 2015, kl. 13.00 - 23.00
Denne dagen lager du en fabelaktig 4-retters meny med utgangspunkt i det du har lært de foregående kursdagene.

Alle kursdagene avsluttes med et herlig måltid, hvor du i ro og fred kan oppsummere kveldens økt sammen med kokkene.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 03.02.15
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no.
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkter og tjenester fra Apéritif.
Spørsmål? Send en mail.

Kursavgiften dekker følgende:

• Deltakende matkurs (totalt ca. 24 timer)
• Foredrag og veiledning av kokker
• Råvarene under kurset
• Smaksprøver underveis i kurset
• All drikke til bespisning under kurset
• middag inkludert drikke hver kursdag
• Lån av utstyr under kurset
• Kurskompendium


Alle matkursene finner du her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her