Drikke
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole – Matkurs 17., 18. og 19. februar

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole – Matkurs 17., 18. og 19. februar

Norges ledende kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.
10 Oktober 2014 - 10:05

Gjennom dette unike og populære kurset som er en mini-kokkeskole, starter vi helt fra grunnen av og legger fokus på blant annet god kraft, kalde og varme sauser og ulike dressinger. Kokkene lærer deg filetering, og ulike tilberedningsmetoder av fisk, og stykning og forskjellige metoder for tilberedning av våre mest brukte kjøttsorter. Du lærer også om rensing av skalldyr og bløtdyr.

Videre under kurset lærer du å lage ulike pastatyper og risotto, forskjellige typer garnityrer av grønnsaker og poteter, og hvordan du går frem for å lage velsmakende supper som du ville fått de servert på de beste restauranter. Det er også satt av rikelig med tid til å lære hvordan du lager de lekreste desserter.

Du får også gode tips og råd for å forberede selskap hjemme, planlegging og gjennomføringen av disse. Det blir også god tid til å diskutere og rådføre seg med kokkene om ting du ellers måtte lure på.

Når du har gjennomført dette lærerike kurset har du tilegnet deg førstehånds erfaring med de forskjellige teknikkene profesjonelle kokker benytter seg av. Du har også lært deg hvordan du skal behandle råvarer på beste mulig måte og de ulike tilberedningsmetodene som gir optimalt resultat - hver gang!

Dette får du oppleve: Deltagende matkurs med Norges ledende kokker.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Ja – smaksprøver underveis i kurset og middag med tilhørende drikke avslutningsvis hver kursdag. 
Kursavgiften dekker: Se detaljert oversikt nedenfor.

Dato og tid: 
Tirsdag 17. februar 2015, kl. 15.00 - ca. 22.00.
Onsdag 18. februar 2015, kl. 15.00 - ca. 22.00.
Torsdag 19. februar 2015, kl. 13.00 - ca. 23.00.

Pris: Kroner 6600 pr. person.
Sted: Bølgen & Moi Høvikodden, Henie Onstad Kunstsenter, Sonja Henies vei 31, 1311 Høvikodden.
Kollektivt: Flere muligheter, blant annet buss 151.
Gratis parkering!

OBS: Kun 24 plasser.

Program for tredagers kokkeskole

Tirsdag 17. februar 2015, kl. 15.00 - 22.00
Vi ønsker deg velkommen over en matbit, og tar en gjennomgang av kursets innhold og gjennomføring. Hovedtemaene denne dagen er:

- Krafter
- Sauser
- Dressinger
- Supper
- Filetering av fisk
- Stykning av de vanligste kjøttsortene 
- Ulike tilberedningsmetoder for fisk og kjøtt
- Rensing av skalldyr og bløtdyr 

Onsdag 18. februar 2015, kl. 15.00 - 22.00
- Desserter
- Garnityrer av grønnsaker og poteter
- Ulike pastatyper 
- Risotto 

Torsdag 19. februar 2015, kl. 13.00 - 23.00
Denne dagen lager du en fabelaktig 4-retters meny med utgangspunkt i det du har lært de foregående kursdagene.

Alle kursdagene avsluttes med et herlig måltid, hvor du i ro og fred kan oppsummere kveldens økt sammen med kokkene.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 03.02.15
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no.
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkter og tjenester fra Apéritif.
Spørsmål? Send en mail.

Kursavgiften dekker følgende:

• Deltakende matkurs (totalt ca. 24 timer)
• Foredrag og veiledning av kokker
• Råvarene under kurset
• Smaksprøver underveis i kurset
• All drikke til bespisning under kurset
• middag inkludert drikke hver kursdag
• Lån av utstyr under kurset
• Kurskompendium


Alle matkursene finner du her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her