DAGENS RETT: Blomkålsuppe med røkt ishavsrøye

Dagens rett Blomkålsuppe med røkt ishavsrøye

Slik blir blomkålsuppe festmat

En riktig lekkerbisken for så vel øye som gane er dagens middagstips.

Blomkålsuppe er en genial oppfinnelse, for den kan toppes med noen skiver fisk, sopp, grønnsaker eller kjøtt, og vips så har du en festmiddag midt i uka. 

Til festbruk bør en blomkålsuppe passeres, altså presses gjennom en spesiell sikt, for å fjerne klumper/biter. Men til hverdags tar vi den gjerne i sin litt mer rustikke form, kanskje bare kjørt i en blender eller med stavmikser.  

I denne oppskriften er det selvrøykt ishavsrøye som brukes. Men du kommer også langt med å bruke røykt laks eller ørret fra butikken. Det er selvsagt det enkleste, og ikke nødvendigvis dårligere.  

Her finner du flere gode oppskrifter med ishavsrøye

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post 

Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye

Fremgangsmåte

Filetene deles i 10 porsjonsstykker. Fordel salt over disse, og la saltet trekke i 10 - 15 minutter. Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Saltet skylles av, og fisken tørkes godt. Varm opp ovnen til 180 grader.

Fiskestykkene legges på rist og settes inn i ovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon. Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter.

Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.
 
 
Blomkålsuppe:
1 ss smør smeltes i en kjele. Fres sjalottløken til den blir blank.
Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok for lav varme til poteter og blomkål er møre. Kjør dette til en jevn purè, ha tilbake i kjelen, smak til og pisk inn det resterende smøret.
 
Fordel suppen i dype, varme tallerkener, plasser porsjonsstykker av fisken i og legg purre midt på fisken. Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.
 
Purre:
Purren kuttes i tynne strimler, og forvelles (kokes opp) i godt saltet vann. Vannet siles godt av, og purren vendes i varm olje/smør. Legg den opp på fisken i suppetallerkenen.
 
Tips: Dersom du ikke skulle få tak i røye kan du også bruke laks eller ørret.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen