Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye
Eksportutvalget for fisk

Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye

Ha røkt ishavsrøye i blomkålsuppen og du får en smaksopplevelse av de sjeldne.

Fremgangsmåte

Røkt ishavsrøye: Filetene deles i porsjonsstykker. Fordel salt over disse, og la saltet trekke i 10 - 15 minutter.

  1. Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Saltet skylles av, og fisken tørkes godt. Varm opp ovnen til 180 grader.
  2. Fiskestykkene legges på rist og settes inn i ovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon.
  3. Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter.
  4. Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.

Blomkålsuppe:Smør smeltes i en kjele. Fres sjalottløken til den blir blank.

  1. Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok for lav varme til poteter og blomkål er møre.
  2. Kjør dette til en jevn pure, ha tilbake i kjelen, smak til og pisk inn det resterende smøret.

Purre:

  1. Purren kuttes i tynne strimler, og forvelles (kokes opp) i godt saltet vann.
  2. Vannet siles godt av, og purren vendes i varm olje/smør.
  3. Legg den opp på fisken i suppetallerkenen.

Servering:

Fordel suppen i dype, varme tallerkener, plasser porsjonsstykker av fisken i og legg purre midt på fisken. Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.

 Tips: Dersom du ikke skulle få tak i røye kan du også bruke laks eller ørret.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her