Blomstrende kraft

Med våren rett rundt hjørnet er dette det perfekte tidspunktet for å nyte det beste av nebbiolo.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Du har kanskje allerede dreid ditt vinforbruk bort fra kraftige røde og over på lettere og lysere saker? Og lagt et lokk over hyllene med barolo? Faktum er at nebbiolobasert vin med sitt blomster- og krydderpreg samt friske innslag av røde bær er perfekt for den lyse årstid.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ytterst elegant
Og Massolino er i særklasse, takket være det høye kalk- og mergelinnholdet i jordsmonnet i Serralunga hvor Massolino har sine vinmarker. Mest ekstrem hva jordsmonn angår, er den ettertraktete Vigna Rionda , men denne vinen lar vi (bokstavelig talt) ligge i denne omgang.

For som vårvin er den vanlige Massolino Barolo 2004 (49699) og Massolino Barolo Margheria 2004 (51262) , bedre egnet.

Forskjellen på de to er at sistnevnte kommer fra en enkeltvinmark som kjennetegnes av mye sand i tillegg til den førnevnte kalken og mergelen. Det gir en ytterst elegant nebbiolo, som til tross for at den er superdeilig allerede, kan nytes med stort behag i 15 år til.

Barolobarbera
Standardbaroloen er en blanding av druer fra flere parseller, fra både yngre og eldre vinstokker, hvilket gjør at avlingen er noe høyere enn for Margheria, men fortsatt lavt, omlag 40 hl/ha, som gir veldig bra konsentrasjon. Og i 2004 en ekstra god representant for Serralunga.

Er du klar for å teste ut grillen og noe riktig saftig oksekjøtt av beste kvalitet, kommer Massolino Barbera d'Alba Gisep 2006 (44616) til å gjøre suksess. Den henter sine druer fra den nederste delen av selveste Rionda-skråningen og er noe så sjelden som en barbera med barolokvaliteter. Ikke spesielt vårlig imidlertid, for den er ganske røff i øyeblikket, men etter et par timer i karaffelen er den i sitt ess.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Massolino Barolo 2014

Produsent:
Massolino
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
319,80 kr
Varenummer:
4969901
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Massolino Barolo Margheria 2004

Produsent:
Massolino
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
485,00 kr
Varenummer:
5126201
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Massolino Barbera d'Alba Gisep 2011

Produsent:
Massolino
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
300,00 kr
Varenummer:
4461601
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen