Bløtkake med gelélokk
Fremgangsmåte
Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter.
Romkrem:
Følg anvisningen på pakken. Romkrem fåes kjøpt i pulverform som enten skal kokes eller piskes sammen. Den kan også kjøpes ferdig til bruk.
Tips:
Hvis du ønsker, kan du røre inn litt krem i den ferdige romkremen.
Jordbærkrem:
Visp kremfløte til luftig krem, og vend inn jordbærsyltetøy.
Fremgangsmåte for kaken:
Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Halvsmelt geléen ved svak varme. Fordel den halvsmeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet noen minutter, til geléen stivner helt igjen.
Visp resten av fløten med sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG