Bløtkake med gelélokk
Foto: Per Alfsen

Bløtkake med gelélokk

Bløtkake med gelélokk blir alltid tatt godt imot. Kaken er enkel å lage og blir et flott syn. Følg oppskriften og du og kaken er er en sukess.

Ingredienser
Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
 
Fyll:
 1 pakke romkrem
 
Jordbærkrem:
3 dl kremfløte
2 dl jordbærsyltetøy
 
Pynt:
½ pakke ferdiggelé med jordbærsmak
3 dl kremfløte
1 ss sukker
2 kurv jordbær (à 400 g)

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen.

Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter.

Romkrem:
Følg anvisningen på pakken. Romkrem fåes kjøpt i pulverform som enten skal kokes eller piskes sammen. Den kan også kjøpes ferdig til bruk.

Tips:
Hvis du ønsker, kan du røre inn litt krem i den ferdige romkremen.

Jordbærkrem:
Visp kremfløte til luftig krem, og vend inn jordbærsyltetøy.

Fremgangsmåte for kaken:
Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.

Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.

Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.

Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Halvsmelt geléen ved svak varme. Fordel den halvsmeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet noen minutter, til geléen stivner helt igjen.

Visp resten av fløten med sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her