Bløtkake

Åååå så godt med bløtkake
Redaksjonen
27 Juli 2009 - 16:43

bløtkake meg her og bløtkake meg der.
 
Nam nam nam
 

Bløtkake med gelélokk

Bløtkake med gelélokk
Ingredienser
Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
 
Fyll:
 1 pakke romkrem
 
Jordbærkrem:
3 dl kremfløte
2 dl jordbærsyltetøy
 
Pynt:
½ pakke ferdiggelé med jordbærsmak
3 dl kremfløte
1 ss sukker
2 kurv jordbær (à 400 g)

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen.

Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter.

Romkrem:
Følg anvisningen på pakken. Romkrem fåes kjøpt i pulverform som enten skal kokes eller piskes sammen. Den kan også kjøpes ferdig til bruk.

Tips:
Hvis du ønsker, kan du røre inn litt krem i den ferdige romkremen.

Jordbærkrem:
Visp kremfløte til luftig krem, og vend inn jordbærsyltetøy.

Fremgangsmåte for kaken:
Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.

Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.

Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.

Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Halvsmelt geléen ved svak varme. Fordel den halvsmeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet noen minutter, til geléen stivner helt igjen.

Visp resten av fløten med sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her