Bordeaux som rosévin

Bordeaux som rosévin

Denne rosévinen som kommer fra et berømt vinslott i Bordeaux er en av årets aller beste rosa viner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lafon-Roset 2011 (97894)  er signert ett av Bordeaux’ bedre slott, nemlig Lafon-Rochet (derav ordspillet), som har status som 4. cru i 1855-klassifiseringen, men som i dag er på full fart opp mot Médoc-teten. Omkranset av toppslott som Lafite-Rothschild og Cos d’Estournel er utgangspunktet det beste.

Sjeldne flasker

Hvorfor slottets rosé er så billig, gitt dens noble avstamming, kan man selvsagt lure på, men stort sett er det bare å glede seg over. Spesielt når vi vet at den lages i svært små kvanta, bare 10.000 flasker, og at druene kommer fra to små parseller på til sammen 3,33 hektar tilhørende denne berømte eiendommen.

Les mer om rosévin her

Mens Lafon-Rochet har nesten en tredel merlot, er roséen en ren cabernet-vin. Den er laget av hvitvinseksperten Denis Dubourdieu, så kanskje det er årsaken til at den er så elegant og transparent. Cabernet sauvignon er jo en tanninrik drue, men når den fremstilles som rosévin, med bare noen timers skallkontakt, får man frem druens florale delikate karakter, omtrent som i dens slektning, sauvignon blanc.

Men også en viss fasthet, siden man på selv den korte stunden henter ut både litt farge og tanniner fra skallene. Derfor egner denne roséen seg til så vel sjømat som kjøtt.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Lafon-Roset 2011

Produsent:
Lafon-Rochet
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeauxc
Pris:
165,00 kr
Varenummer:
9789401
88 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen