Bordeaux-vinner på billigsalg

Nå bør du kjenne din besøkelsestid og sikre deg noen eksemplarer av en av vinnerne i Apéritifs store test av rødviner fra Bordeaux. Den norske importøren har nemlig, og det med øyeblikkelig virkning, satt ned utsalgsprisen på polet. Og avslaget er ikke så rent lite heller.

Vinen det dreier seg om er vel å regne som Norges mest stabile kjøp av rød Bordeaux. Ch. Batailley 2007 (3761) har nemlig hatt fast plass i polets basisliste i en årrekke. Batailley tilhører 5. Cru Classé i Bordeaux' klassifiseringssystem fra 1855. Pris og kvalitet står i dagens marked for bordeauxvinenes del som regel ikke i sammenheng, der produsentene de siste år har forlangt stadig mer for sine edle dråper.

For Batailley derimot er tilfellet faktisk det stikk motsatte. Produsenten setter mer fokus på å holde prisene lave for derved å søke å opprettholde en kontinuitet i sine viktige markeder. Den konsekvent relativt lave prisen medvirker (dessverre) også til at mange antar at vinen ikke kan konkurrere med de "store gutta" i Bordeaux. Noe vår store test  altså klart motbeviser. Château Batailley fikk nemlig full pott for sin 1999-årgang, hvilket er den som for tiden er i salg (og på salg) i Norge. Nå er altså prisen redusert med hele 50 kroner , fra 347,30 til 297,80.

Dette er hva vi skrev om vinen i forbindelse med testen:

Ch. Batailley 1999
Pauillac
Frankrike - Bordeaux - Pauillac
3761 Vectura - kr 347,30 (75cl)
Basisutvalg
Saga Trading
Farge og duft: Dyp mørk rød. Kompleks duft av søtlige skogsbær. Sjokolade, lakris/anis, tobakk, høstløv, fatkrydder og animalskhet.
Smak: Svært rikt men likevel friskt og fruktig anslag, usedvanlig elegant, meget god syre og massiv tanninstruktur, sitter svært lenge med animalske toner samt krydder i finishen.
Mat: Vilt.
Vurdering: Bør legges til side i hvert fall ett år. Holder fint i minst 10 år. Meget godt kjøp.
Laget av: 2/3 cabernet sauvignon, 1/3 merlot.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lagret på eikefat fra limousin. (hvor lenge er ikke oppgitt)

Apéritif Pollisten er oppdatert med den nye prisen, og du kan derfor bestille vinen direkte ved å klikke på vinnavnet. Lykke til!

Her kan du bestille vinen:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen