I Sør-Afrika er braai - eller barbeque ikke overraskende populært og hvor flere typer kjøtt legges på grillen. Lam enten som skiver eller koteletter er en selvfølge, like selvsagt er at kjøttet marineres - prøv denne oppskriften. Hvis det er for mye chili, kutter du ned på mengden. Og hvis du vil ha den ekstra sterk, velger du bird's eye chili i stedet for den vanlige røde.
Dagens rett

Foto: (zi3000)
Braai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene
Med denne oppskriften lages marinade, grillsaus og grilldip som en og samme saus.
31 Mai 2025 - 00:00
Braai lammeskiver med sørafrikansk marinade

Fremgangsmåte
- Marinade/grillsaus:
- Finhakk urter, hvitløk og chili.
- Bland med de andre ingrediensene.
- Fordel marinaden i to skåler.
- Hell innholdet av den ene over lammeskivene som du har lagt på et fat med kanter. Sørg for at alt er godt dekket.
- Legg på lokk og sett kaldt over natta.
- Når grillen er varm: Ta lammeskivene ut av marinaden og tørk av.
- Legg kjøttskivene på grillen og smør med den andre delen av marinade/grillsaus på den rå siden.
- Stek til pent brun.
- Vend og gjenta på den andre siden.
- Snu nok en gang og skru ned varmen (eller flytt opp et hakk i grillen).
- La skivene ettersteke på svakere varme i ca. 7-8 minutter.
- Server lammeskivene med resten av grillsausen på toppen og annet klassisk grill-tilbehør.
Tips: Du kan også bruke lammekoteletter. Beregn minst to per porsjon.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 439.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå