Dagens rett
Grillede lammeskiver med mynte og hvitløksmør
Foto: (Alf Börjesson)

Grillede lammeskiver med mynte og hvitløksmør

Du finner knapt noen bedre avslutning på uken enn denne herlige retten med masse smak - en perfekt søndagsmiddag.
27 Juni 2010 - 01:00

En god marinade setter deilig smak på kjøttet, og det hjelper også til med å mørne kjøttet. Her har vi laget en med mynte, men du kan variere i det uendelige.

Her finner du flere gode marinader

Her har vi valgt å servere lammeskivene med en vanlig bakt potet, men du kan selvfølgelig lage de deiligste potetretter til delikatessen.

 

Grillede lammeskiver med mynte

Grillede lammeskiver med mynte

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden og la den stå og trekke en stund før du legger kjøttet i. Bruk gjerne en dobbel plastpose når du skal marinere kjøtt, det er praktisk og lettvint.
  2. La kjøttet ligge i marinaden i minst en time. Kjøttet kan godt ligge framme i romtemperatur i 2-3 timer, skal du marinere lenger enn det, må du legge kjøttet i kjøleskap.
  3. Ta lammeskivene opp av marinaden og tørk lett av dem med kjøkkenpapir før du legger dem på grillen.
  4. Grill lammeskivene i 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen.
Server lammekotelettene med bakte poteter med hjemmelaget hvitløksmør, salat og myntegelé.
 
Tips: Dersom du marinerer kjøttet over natten er det viktig at du tar ut kjøttet i god tid før du skal grille det slik at det oppnår romstemperatur før du griller det.
 
Lammeskiver er gourmetmat på grillen. Kjøttet er mørt, har mye god smak og er magert. Lag noen snitt i fetthinnen rundt lammeskiven og få et perfekt resultat.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hvitløk- og persillesmør

Hvitløk- og persillesmør

Fremgangsmåte

  1. Pass på at smøret er romtemperert.
  2. Finhakk hvitløk og persille.
  3. Bland sammen smør, hvitløk, persille, salt og pepper. Rør det godt sammen.
  4. Lag en pølse av smøret på aluminiumsfolie. Rull smøret inn i folien og la det stivne i kjøleskapet.

Før servering skjærer du smøret i skiver.

Tips: Smøret kan lages i forveien, og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Mariner selv med disse gode marinadene

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her