Drikke
Brangelina lager «super-provençaner»

Brangelina lager «super-provençaner»

Superparets vinaktivitet i Provence får flere avleggere takket være samarbeidet med Beaucastel-eierne.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2014 - 01:00

Det er sammen med Perrin-familien som står bak berømte Ch. Beaucastel, at Brad Pitt og Angelina Jolie når planlegger en Provence-vin etter modell av super-toscanerne, melder decanter.com.

Les mer om Brangelinas vinslott

Nyheten slippes samtidig med at andre årgang av Jolie-Pitt & Perrin-vinsamarbeidet på Ch. Miraval nylig er lansert. 2013-utgaven forventes å rase ut av hyllene like raskt som i fjor.

Gunstig pris i Norge

Vinen som produseres i et antall av 200.000 flasker ble solgt for 19 pund i England. Derfor er 225 kroner på polet en gunstig pris. Ch. Miraval Rosé 2012 (6234) i ny årgang kommer i salg i Norge fra 1. mai.

Les mer om Perrin-familien

Ideen bak det nye konseptet er å plante nytt på Miraval-eiendommen, men å holde den resulterende vinen utenfor AOC-systemet.

Den nye Miraval-vinen blir ikke en rosé, men en rødvin, og trolig av druer som blant andre syrah, mourvedre og cabernet franc. Bare 20 prosent av dagens vinmarksareal på Miraval er røde druer, og alt inngår i roséen.

Kalkholdig og bratt

Årsaken til at den Rhône-baserte vinmakeren Marc Perrin trekker paralleller til Toscana, er fellestrekk i klima, maritim påvirkning og jordsmonn.

Les om andre nysatsinger fra Perrin

Den 500 hektar store Miraval-eiendommen har mye uutnyttet areal som ligger utenfor AOC-grensene for Côteaux Varois og Côtes de Provence, de mest kjente områdene for rosé, og den nye vinstilen vil derfor være «added value».

Til å hjelpe seg med å finne det beste jordsmonnet har partnerne engasjert de fremste jordsmonnsekspertene av alle, Claude og Lydia Bourguignon. Det er særlig det mest kalkholdige jordsmonnet og i skråningene som de lukter på.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her