Drikke
Prisgunstig rødvin til viltet

Prisgunstig rødvin til viltet

Norsk vilt fortjener det beste, og denne vinen byr på veldig mye for drøyt to hundre kroner.
Aase E. Jacobsen
23 Januar 2014 - 06:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Nicolas Perrin Crozes-Hermitage 2011 (91344)har mye av «storebror» Hermitages kjøttaktige rike og fyldige frukt samt store faste munnfølelse. Perfekt til å serveres til en god viltmiddag eller legges i kjelleren. Det er sjelden at crozes overbeviser så mye som denne.

Forklaringen ligger i årgangen 2011 som ga ekstra mye rikdom til syrah fra området. En tidlig blomstring ble etterfulgt av en kjøligere sommer som roet ned prosessen før en varm høst sørget for perfekte forhold.

10 forskjellige druedyrkere

Den ligner dessuten mer på de store vinene fra Hermitage enn de ofte ganske saftpregete crozes-ene.

Produsenten Nicolas Perrin kjøper inn druer fra 10 forskjellige druedyrkere som fordeler seg over hele appellasjonen - fra de mer Hermitage-lignende områdenes granittholdige jordsmonn rundt Larnage og Chanos-Curson til Pont de l'isère, Beaumont Monteux og La Roche de Glun i den sørlige delen hvor avleiringsjord og rullesteiner dominerer.

Helst økologisk

Nicolas Perrin er et relativt nystartet selskap som så dagens lys i 2009. Det frontes av Nicolas Jaboulet, fra familien med riktig så lange tradisjoner i denne delen av Rhône.

Les mer om Jaboulet

«Etternavnet» Perrin har han lånt av sin partner, den ikke helt ukjente Perrin-familien (Beaucastel).

Les mer om Perrin

Konseptet er altså å kjøpe inn druer. Nicolas Jaboulet forteller at de vektlegger kompleksitet og passer derfor på å bruke druer fra forskjellige deler av en appellasjon, fra vinmarker med ulik eksponering og høyde og fra vinstokker av ulik alder. Druene må helst være økologisk dyrket og minstekravet av såkalt bærekraftig dyrking.

Fantastisk vin

For sin Nicolas Perrin Saint-Joseph 2012 (91343)bruker han druer fra fem ulike vinbønder som alle tilfredsstiller kravet om at de «liker å grave i jorda». Det samme gjelder for Nicolas Perrin Côte-Rôtie 2010 (9282)– for øvrig en fantastisk vin – som får druer fra både Brune og Blonde.

PS: Saint-Joseph er pr. 22. januar 2014 inne på leverandørens lager. Dersom Vinmonopolet gir beskjed om at varen er utsolgt, så medfører dette ikke riktighet.

Les om om Côte Rôtie

2009-utgaven av denne kommer i salg i mars, og da til en ekstra gunstig pris, kroner 375.

Er du fortsatt på stramt vinbudsjett, er hans Nicolas Perrin Syrah Viogner 2012 (5438)en god forsmak på hva Nicolas Perrin har å by på.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her