Prisgunstig rødvin til viltet

Prisgunstig rødvin til viltet

Norsk vilt fortjener det beste, og denne vinen byr på veldig mye for drøyt to hundre kroner.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Nicolas Perrin Crozes-Hermitage 2011 (91344) har mye av «storebror» Hermitages kjøttaktige rike og fyldige frukt samt store faste munnfølelse. Perfekt til å serveres til en god viltmiddag eller legges i kjelleren. Det er sjelden at crozes overbeviser så mye som denne.

Forklaringen ligger i årgangen 2011 som ga ekstra mye rikdom til syrah fra området. En tidlig blomstring ble etterfulgt av en kjøligere sommer som roet ned prosessen før en varm høst sørget for perfekte forhold.

10 forskjellige druedyrkere

Den ligner dessuten mer på de store vinene fra Hermitage enn de ofte ganske saftpregete crozes-ene.

Produsenten Nicolas Perrin kjøper inn druer fra 10 forskjellige druedyrkere som fordeler seg over hele appellasjonen - fra de mer Hermitage-lignende områdenes granittholdige jordsmonn rundt Larnage og Chanos-Curson til Pont de l'isère, Beaumont Monteux og La Roche de Glun i den sørlige delen hvor avleiringsjord og rullesteiner dominerer.

Helst økologisk

Nicolas Perrin er et relativt nystartet selskap som så dagens lys i 2009. Det frontes av Nicolas Jaboulet, fra familien med riktig så lange tradisjoner i denne delen av Rhône.

Les mer om Jaboulet

«Etternavnet» Perrin har han lånt av sin partner, den ikke helt ukjente Perrin-familien (Beaucastel).

Les mer om Perrin

Konseptet er altså å kjøpe inn druer. Nicolas Jaboulet forteller at de vektlegger kompleksitet og passer derfor på å bruke druer fra forskjellige deler av en appellasjon, fra vinmarker med ulik eksponering og høyde og fra vinstokker av ulik alder. Druene må helst være økologisk dyrket og minstekravet av såkalt bærekraftig dyrking.

Fantastisk vin

For sin Nicolas Perrin Saint-Joseph 2012 (91343) bruker han druer fra fem ulike vinbønder som alle tilfredsstiller kravet om at de «liker å grave i jorda». Det samme gjelder for Nicolas Perrin Côte-Rôtie 2010 (9282) – for øvrig en fantastisk vin – som får druer fra både Brune og Blonde.

PS: Saint-Joseph er pr. 22. januar 2014 inne på leverandørens lager. Dersom Vinmonopolet gir beskjed om at varen er utsolgt, så medfører dette ikke riktighet.

Les om om Côte Rôtie

2009-utgaven av denne kommer i salg i mars, og da til en ekstra gunstig pris, kroner 375.

Er du fortsatt på stramt vinbudsjett, er hans Nicolas Perrin Syrah Viogner 2012 (5438) en god forsmak på hva Nicolas Perrin har å by på.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Maison les Alexandrins Crozes Hermitage 2017

Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Nord
Pris:
245,10 kr
Varenummer:
9134401
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Maison les Alexandrins Saint Joseph 2017

Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Nord
Pris:
269,00 kr
Varenummer:
9134301
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Nicolas Perrin Côte-Rôtie 2011

Produsent:
Nicolas Perrin
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Nord
Pris:
450,00 kr
Varenummer:
928201
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Maison les Alexandrins Syrah Viogner 2016

Produsent:
Nicolas Perrin
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Øvrige
Pris:
165,00 kr
Varenummer:
543801
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen